TINEJDŽER ZA VELIKE STVARI: / Borna Ćorić odveo Hrvatsku do pobjede u Brazilu

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisači i sljedeće će godine igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa.

20.9.2015.
18:50
AFP
VOYO logo

Odlučujući bod Hrvatskoj na zemljanoj je podlozi u Florianopolisu donio 18-godišnji Borna Ćorić. On je poveo protiv Thomaza Belluccija sa 6:2, 4:6, 7:6 (4), 4:0 kada mu je najbolji brazilski tenisač predao meč zbog ozljede leđa.

Presudna pobjeda para

Zagrepčanin je iskoristio pet od 12 prilika za break u meču, a premda je imao manji broj 'winnera' od suparnika (29-38), to mu nije naštetilo jer je Bellucci imao daleko veći broj neprisiljenih pogrešaka (82-58). Bio je to, inače, prvi međusobni ogled ovih tenisača koje na ATP ljestvici razdvajaju samo tri mjesta, Bellucci je 30., a Ćorić 33. igrač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna se tako, u izostanku Čilića, pretvorio u hrvatskog junaka u Brazilu. U prvom je meču, podsjetimo, svladaoJoaoa Souzu i tako izjednačio na 1:1 nakon što je Mate Delić izgubio od Belluccija. Možda i ključni bod Hrvatska je zaradila u subotu kada su Ivan Dodig i Franko Škugor nadigrali domaći par Marcelo Melo/Bruno Soares.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSPRESNI BORNA: /

Ćorić dovršio posao i donio Hrvatskoj izjednačenje

Image
EKSPRESNI BORNA: /

Ćorić dovršio posao i donio Hrvatskoj izjednačenje

"Želimo Argentinu"

"Bio je to dobar meč, a ja sam prvi set valjda odigrao najbolje u životu. U drugom je Bellucci bio predobar, a odlučio je treći set gdje sam bio hrabar. To mi se isplatilo i zato smo tu gdje jesmo, u Svjetskoj skupini. Znao sam da je Brazilac imao problema s ozljedom leđa i na US Openu, no tek sam u četvrtom setu primijetio da se muči", istaknuo je Ćorić i najavio ždrijeb Svjetske skupine.

"Kao i izbornik Krajan, želim Argentinu. Igrali bismo kod kuće na brzoj podlozi i to bi definitivno bila najbolja opcija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo