Povijesni uspjeh / Tetovaže i broj 13: Sve o izborniku koji je Hrvatskoj donio drugu Davis Cup titulu u povijesti

Image

Jučerašnji uspjeh tenisača proslavila je cijela Hrvatska, a sprema im se doček na glavnom zagrebačkom trgu

26.11.2018.
10:14
VOYO logo

Željko Krajan od malih je nogu bio u tenisu. Sa šest godina počeo je trenirati, a njegov najveći uspjeh kao igrača bilo je osvajanje "Orange Bowl" turnira s Ivanom Ljubičićem, 1995. godine. 

Svoju profesionalnu karijeru započeo je na ATP turniru 1997. godine, a 2002. godine nalazio se na 88 mjestu najboljih tenisača svjeta. Nažalost, njegova karijera kao igrača brzo je završila. 2003. godine ozlijedio je rame, uspio se vratiti, ali je uslijedila nova ozlijeda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam s 21 godinom otišao na operaciju ramena, sve je krenulo nizbrdo. A baš u to vrijeme ušao sam među najboljih 100 na ATP ljestvici. Nažalost, zbog dugog oporavka izgubio sam cijelu sezonu, a nakon toga više nikad nije bilo isto. Vratio sam se i nakon velike muke stigao među 150 najboljih, a onda mi je puknuo mišić na nozi pa sam, nažalost, sa samo 24 morao prekinuti karijeru", kazao je za Večernji list

Sve što mu se dogodilo motiviralo ga da se dokaže kao teniski trener. Želio je uspjeti u svijetu tenisa, a sve to bez nekog velikog uzora. Sam je sebi bio mentor i učio je na pogreškama. Svoju trenersku karijeru sagradio je vodeći tenisačice, a na kraju je najveći uspjeh ostvario u muškom tenisu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavio se kada je 2009. godine doveo Dinaru Safinu do broja jedan na svjetskoj teniskoj rang listi. Njoj je postao trener na preporuku Ivana Ljubičića. Trenirao je i svoju sadašnju djevojku, slovensku tenisačicu Polonu Hercog i brojne druge uspješne tenisačice.

Od studenog 2014. do travnja 2015. godine, bio je trener Borne Ćorića. Nije mu mogao posvećivati dovoljno pažnje jer je nakon osam godina konstantnog putovanja po svjetskim turnirima trebao malo predaha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Radije sam se maknuo, nego da ga kočim ili da ne dobiva dovoljno od mene", kazao je svojedobno za Nacional

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajan je u odličnoj formi, što se vidi i po njegovom fizičkom izgledu. Osim odlične forme, prati i trendove. To se vidi iz njegovih tetovaža koje mu se sviđaju, a ima ih pet ili šest te će ih, rekao je, sigurno imati još kad smogne malo vremena. Na desnoj nadlaktici ima istetovirane katedralu, Isusa i anđela, a tetovirao je i broj 13 koji za njega nije nesretan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim spomenutih tetovaža, istetovirao je ime svoje kćeri Chiare te natpis "Believing is everything" (Vjerovanje je sve).

Jučerašnje osvajanje Davis Cup-a proslavila je cijela Hrvatska. U devet setova dečki nisu izgubili set. Krajan je s njima sedam godina, a jučer su ostvarili nešto ogromno. Nisu uspjeli 2016. godine, ali znali su da imaju kvalitetu i uspjeli su. Ovo je druga Davis Cup titula u hrvatskoj povijesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Željko Krajan Davis Cup

Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marin Čilić je odveo Hrvatsku među deset reprezentacija koje se mogu pohvaliti da su više od jedanput osvojile najstarije momčadsko tenisko natjecanje, koje je u nedjelju u Lilleu otišlo u povijest, a kao posljednji pobjednik ostat će upisana Hrvatska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija u zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjet će u 14.20, a njihov dolazak na Trg očekuje se u 15 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo