BEZ ZADRŠKE / Teške kritike na račun najboljeg tenisača svijeta: 'Ako rade svoj posao, Đoković mora biti suspendiran'

Image
Foto: Profimedia

On i njegovi suigrači iz reprezentacije odbili su doping-test prije meča četvrtfinala protiv Velike Britanije

27.11.2023.
8:21
Profimedia
VOYO logo

Tijekom vikenda odigrana je završnica ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa na kojem je nakon 25 godina čekanja ponovno slavila Italija. Oni su na putu do titule, između ostalog, u polufinalu nakon drame prošli Srbiju i Novaka Đokovića. Iako se nije uspio plasirati u finale, dan nakon njega se priča samo o Đokoviću.

Image
'TRAGIČAR SAM' /

Đoković se posuo pepelom nakon bolnog poraza sa Srbijom poslije čak 14 godina

Image
'TRAGIČAR SAM' /

Đoković se posuo pepelom nakon bolnog poraza sa Srbijom poslije čak 14 godina

Međutim, ne priča se nekom od Đokovićevih poteza koje je napravio tijekom vikenda na terenu, već o njegovom ponašanju izvan njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, on i njegovi suigrači iz reprezentacije odbili su doping-test prije meča četvrtfinala protiv Velike Britanije. Smatrali su da nije u redu da ih testiraju prije meča već poslije njega.

"Imao sam kraću raspravu s tim ljudima. Nisam vjerovao da su donijeli odluku da sat i pol prije meča moram ići na doping-kontrolu. Imam svoju rutinu, ali podržavam testiranje. Ne pred meč. Kad završim, dođite i testirajte, nisam vidio nikakav razlog ni logiku. Nadam se da će se promijeniti takve odluke. Sramotno je što su napravili, ovo je nečuveno", rekao je tada Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nerealno je da je samo opomenut'

Naravno da je takav potez naišao na kritike, budući da u pravilniku jasno stoji da se igrači mogu podvrgnuti testiranju i prije meča.

"Ako to tijelo radi svoj posao, Đoković mora biti suspendiran. Odbio je test prije natjecanja, napravio ga je poslije. U biciklizmu ako odbiješ test, test je pozitivan, onda ste kažnjeni. Nemate pravo odbiti testiranje, to je pravilo. Nerealno je da je samo opomenut", rekao je nekadašnji francuski biciklist Marc Madiot, danas direktor momčadi Groupadaam FDJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo