Polufinale Davis Cupa / Teniski spektakl na splitskom Žnjanu: Hrvatska protiv SAD-a na otvorenom

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HTS je odredio mjesto domaćinstva polufinala Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a. U konkurenciji je bila i pulska Arena, ali igrat će se na splitskom Žnjanu

30.5.2018.
19:03
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u polufinalu Svjetske skupine od 14. do 16. rujna u susretu protiv SAD-a biti domaćin u Splitu, odlučio je Hrvatski teniski savez.

Igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davis Cupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura.

Kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan, gdje će za ovu priliku biti postavljene montažne tribine za oko 6000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano potpisivanje ugovora organizirat će se u Gradu Splitu kada Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju i službeno pokroviteljstvo Vlade RH za ovaj susret.

"Ovom prilikom HTS želi zahvaliti Gradu Splitu i osobito gradonačelniku gospodinu Andru Krstuloviću Opari na iskazanom interesu i spremnosti da kao suorganizator bude domaćin polufinala svjetskog prvenstva nacija u tenisu. Zahvaljujemo i Gradu Zadru na interesu za organizacijom susreta, u slučaju da se igra u dvorani. Osobitu zahvalnost dugujemo i Gradu Puli te gradonačelniku gospodinu Borisu Miletiću na iskrenoj i snažnoj spremnosti da se polufinale Davis Cupa održi u pulskoj Areni", izjavili su iz HTS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu (Spaladium Arena) u susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0.

Na putu do polufinala Hrvatska je ove godine s 3:1 u prvom kolu svladala Kanadu te istim rezultatom u četvrtfinalu Kazahstan, a sastav SAD-a je do polufinala došao pobijedivši Srbiju 3:1, odnosno Belgiju 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo polufinale, između Francuske i Španjolske, također će se igrati na otvorenom. Francuzi će protivnika ponovo ugostiti na stadionu Pierrea Mauroyja u Lilleu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo