privatizirano natjecanje / Stoper Barcelone otkupio turnir i promijenio pravila: Kako će od iduće godine izgledati Davis Cup?

Slavlje hrvatskih tenisača ulazi u povijest! Nakon njih više nitko neće osvojiti Davis Cup. Barem ne ovakav na kakav smo navikli

26.11.2018.
19:16
VOYO logo

Nakon 118 godina Davis Cup kakvog poznajemo i koji je Hrvatima donio puno radosti, više ne postoji.

Slavni nogometaš Gerard Pique sa svojom je tvrtkom otkupio natjecanje, promijenio format i pokrenuo tenisku revoluciju koja se mnogima ne sviđa. Najavljen je i bojkot tenisača, a kakva je sudbina Davis Cupa, doznajte u prilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje hrvatskih tenisača ulazi u povijest! Nakon njih više nitko neće osvojiti Davis Cup. Barem ne ovakav na kakav smo navikli. 

"Puno ljudi žali definitivno za tim sustavom, fanovi tenisa. I vidjeli smo danas na tribinama koliko je Davis Cup omiljen među fanovima tenisa", rekao je jučer nakon pobjede izbornik Krajan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer do sada je svaki meč imao domaću publiku koja je bila spremna napraviti spektakl na tribinama. Sljedeće godine će domaće navijače imati samo Španjolci s obzirom da se igra u Madridu. 18 reprezentacija na jednom mjestu, u jednom tjednu, podijeljeni u šest skupina sa po tri momčadi. Umjesto maksimalnih pet igrat će se maksimalno tri meča, a umjesto na tri, igrat će se na dva dobivena seta. 

Hoće li i sljedeće godine ponovno biti atmosfera za pamćenje ako će igrati, na primjer Hrvatska i Francuska, ali u Madridu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam već rekao da je to neki skandal da neki novac može kupiti tradiciju od 120 godina. Mislim, nisam siguran… čuo sam da će biti i bojkota", komentira bivši izbornik hrvatske teniske reprezentacije Nikola Pilić. 

Novak Đoković i Roger Federer već su najavili da ne misle sudjelovati u novom formatu. Doduše, nije ih niti do sada baš prečesto bilo, ali Đoković svejedno i ostale poziva na bojkot. Rafael Nadal trebao bi igrati, zamolio ga je to prijatelj i sunarodnjak Gerard Pique, nogometaš Barcelone koji zapravo postaje vlasnik novog formata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi se pitamo to pitanje, ali na kraju nitko ne zna što će se dogoditi. Sve je zbrka. Pokušavamo naći logiku svega ovoga", tvrdi Yannick Noah, izbornik francuske Davis Cup reprezentacije.

Milijunima neće trebati vabiti hrvatske tenisače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo kad se stvari smire, isplanirat naravno sljedeću godinu i bilo bi definitivno jako lijepo braniti titulu u Madridu", rekao je Marin Čilić nakon osvajanja druge titule za Hrvatsku. 

Ostanu li na okupu, igralo se u Zagrebu, Lilleu ili Madridu – nitko neće moći reći da je protiv ovakve Hrvatske favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo