SPREMAN ZA ROLAND GARROS: / Marin Čilić nakon dva mjeseca pauze stigao do velikog uspjeha

Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u Ženevi, gdje je u četvrtak sa 6-4, 6-3 u četvrtfinalu svladao Argentinca Federica Delbonisa, 33.

19.5.2016.
15:43
AFP, TORU YAMANAKA
VOYO logo

Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda našeg tenisača koji je od Delbonisa bio bolji u dva seta (6-3, 6-2) i prije četiri godine na zemljanoj podlozi u Hamburgu. Čilić je u prvom setu breakom stigao do vodstva 4-2, ali je propusio servis za set u devetom gemu. No, već u sljedećem gemu Marin je nadoknadio propušteno i novim breakom osvojio prvu dionicu meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Delbonis je napravio break za 2-1, ali je Čilić odgovorio oduzimanjem servisa Argentincu u sljedećem gemu. Treći nositelj je novi break napravio za 5-3 te uz gubitak jednog poena u sljedećem gemu odservirao za pobjedu do koje je stigao nakon 76 minuta igre.

Samo jednom bolji od Ferrera

Čilića je prošle godine na ovom turniru u četvrtfinalu zaustavio Kolumbijac Santiago Giraldo. Čilić je Ferrera pobijedio samo jednom u njihovih pet dvoboja (1-4) i to još daleke 2009. u 3. kolu Australian Opena. Nakon toga je Ferrer nanizao četiri pobjede, od toga dvije na zemljanoj podlozi, a posljednju je ostvario na prošlogodišnjem Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je to drugi polufinale u 2016. godini, nakon što je na turniru u Marseilleu poražen u finalu od Nicka Kyrgiosa. Marinu je turnir u Ženevi prvi na kojem nastupa nakon gotovo dvomjesečne stanke, zbog ozljede koljena, te mu služi kao priprema za nastup na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru sezone, koji u nedjelju započinje u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP Ženeva - četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Federico Delbonis (Arg/6) 6-4, 6-3

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo