SPREMA LI SE PROMJENA NA VRHU WTA LJESTVICE? / Japanka i Čehinja imaju priliku postati prva tenisačica svijeta

Image
Foto: AFP, Saeed Khan

Nakon ovog tjedna Ashleigh Barty možda više neće biti broj 1

8.8.2019.
10:16
AFP, Saeed Khan
VOYO logo

Porazom Australke Ashleigh Barty u prvom nastup na WTA Premier 5 turniru u kanadskom Torontu otvoren je put prema smjeni na vrhu WTA ljestvice, a u igri za 'broj 1' su Japanka Naomi Osaka i Čehinja Karolina Pliškova.

Image
Foto: AFP PHOTO, SAEED KHAN
Image
Foto: AFP PHOTO, SAEED KHAN

Trenutačno je u prednosti Osaka, koja je do 3. kola u Torontu stigla nakon što joj je Njemica Tatjana Maria predala dvoboj 2. kola nakon što je Japanka osvojila prvi set sa 6-2. Pliškova je za plasman u 3. kolo svladala Amerikanku Alison Riske sa 6-4, 6-7 (4), 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Harry How/Getty Images
Image
Foto: AFP, Harry How/Getty Images

Naomi Osaka

Ne uspije li Čehinja doći najmanje do polufinala, Japanka će u ponedjeljak ponovno osvanuti na vrhu WTA ljestvice. No, dođe li Pliškova u polufinale, onda je Osaki potrebna i pobjeda nad Poljakinjom Igom Swiatek, kojom bi se plasirala u četvrtfinale.

Finale odlučuje o svemu

Uspije li Pliškova ući u finale, a njezina suparnica u meču za naslov ne bude Osaka, tada će Čehinja ponovno nakon dvije godine ponovno zasjesti na čelno mjesto WTA ljestvice. U slučaju da se Pliškova i Osaka nađu u finalu Rogers Cupa, pobjednica turnira će, uz ček na 521.530 dolara i pobjednički trofej, osvojiti i tenisko prijestolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u konkurenciji za naslov više nije hrvatska predstavnica Donna Vekić koju je u 2. kolu sa 7-6 (4), 6-3 nadigrala Ruskinja Svjetlana Kuznjecova. Osječanka je odlično započela dvoboj i povela sa 3-0, ali je prednost 'breaka' izgubila u petom gemu. Ruskinja je bolje odigrala 'tie-break' i stvorila značajnu prednost osvajanjem prvog seta. U drugoj dionici Kuznjecova je slomila otpor u šestom gemu, kad joj je treći put zaredom oduzela servis i povela sa 4-2 te u devetom gemu realizirala treću meč-loptu, nakon što je spasila tri prilike za 'break' koje je imala Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo