velik skok muguruze / Sjajan Wimbledon hrvatskih tenisačica: Konjuh, Vekić i Fett ostvarile renking karijere

Image
Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL

Velik skok ostvarila je i Petra Martić, koja je nakon plasmana u osminu finala Wimbledona ponovno uskočila među 100 najboljih igračica svijeta

17.7.2017.
9:49
Steven Paston/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Tri mlade hrvatske tenisačice, Ana Konjuh (19), Donna Vekić (21) i Jana Fett (20) na novoj WTA ljestvici zauzimaju najbolje pozicije u dosadašnjoj karijeri, Konjuh je nakon plasmana u 4. kolo Wimbledona 22. igračica svijeta, Vekić je plasmanom u 2. kolo Wimbledona stigla do 52. mjesta, dok je Fett trenutačno 137. igračica svijeta.

Veliki skok zabilježila je i 26-godišnja Petra Martić koja se drugim uzastopnim plasmanom u 4. kolo na "grand slam" turniru, nakon Roland Garrosa to joj je uspjelo i u Wimbledonu, vratila među 100 najboljih igračica svijeta. Sada je 89., što je opravak plasmana za 46 pozcija u odnosu na stanje prije Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wimbledonska pobjednica Španjolka Garbine Muguruza skočila je sa 15. na peto mjesto, dok je finalistica Amerikanka Venus Williams popravila plasman za dvije pozicije i sada je deveta.

Prvo mjesto na WTA ljestvici po prvi put u karijeri zauzima 25-godišnja Čehinja Karolina Pliškova. Iako je ispala već u 2. kolu Wimbledona, Pliškova je skočila s trećeg na prvo mjesto i tako postala 23. igračica u povijesti koja drži prvo mjesto na ljestvici najboljih tenisačica svijeta koja se vodi od 1975. godine. Pliškova je u dosadašnjoj karijeri osvojila tek pet turnira, a najbolji rezultat na "grand slamu" joj je finale prošlogodišnjeg US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu je Rumunjka Simona Halep, dok je Njemica Angelique Kerber pala s prvog na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo