SESTRE KORAK DO VELIKOG OKRŠAJA: / Serenu i Venus još jedna pobjeda dijeli od međusobne borbe za trofej

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Američke tenisačice Serenu i Venus Williams još jedna pobjeda dijeli od ulaska u finale i međusobnog okršaja za naslov na trećem Grand Slam turniru godine - Wimbledonu.

5.7.2016.
18:38
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

U utorak su obje s uspjehom obavile četvrtfinalnu zadaću te se plasirale u polufinale najvećeg teniskog turnira na svijetu. Prošlo je sedam godina otkako su se Serena i Venus posljednji put istovremeno našle u polufinalu na jednom Grand Slam turniru, a dogodilo se na istom mjestu - u All England Clubu. Te 2009. godine stigle su i do meča za naslov u kojem je Serena nadigrala dvije godine stariju sestru.

Serena na Švedovu

Ove je godine Venus do svog devetog polufinala na londonskoj travi stigla pobijedivši Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 7-6 (5), 6-2, a Serena je za svoj deseti polufinale na ovom turniru sa 6-4, 6-4 nadigrala Ruskinju Anastaziju Pavljučenkovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvoj nositeljici na putu prema finalu stoji još samo Ruskinja Jelena Vesnina koja je sa 6-2, 6-2 nadigrala Slovakinju Dominiku Cibulkovu. Venus će, pak, za finale igrati protiv aktualne pobjednice Australian Opena, 28-godišnja Njemica Angelique Kerber, koja je sa 7-5, 7-6 (2) nadigrala Rumunjku Simonu Halep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni dvoboji turnira tenisačica na rasporedu su u četvrtak, a pobjednice iz tih mečeva u subotu će se boriti za pobjednički trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo