SENZACIJA U ZAGREBU KAKVA SE NE PAMTI: / Mlada tenisačica (15) pobijedila iskusnu Japanku u svom prvom seniorskom meču - ovo je za povijest!

Image
Foto: HTS

Dobila pozivnicu i odmah ju opravdala

27.4.2021.
14:56
HTS
VOYO logo

Senzacija u Zagrebu! Mlada 15-godišnja talentirana tenisačica Petra Marčinko na Ladies Openu u Zagrebu, ITF-ovom turniru vrijednom 60.000 dolara za koji je dobila pozivnicu za prvi seniorski turnir, izbacila je u prvom kolu šestu nositeljicu. Petra je igrala bez kompleksa protiv nekada 32. tenisačice na rang-listi i s breakom je otvorila meč, te na taj način dala naslutiti divan dan za nju. Prednost nije dugo trajala, no to nije spriječilo djevojku rođenu na dan kad je Hrvatska osvojila Davis Cup u Bratislavi, da ravnopravno igra protiv iskusnije Japanke...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZNENAĐENJE U SRBIJI: /

Ruski tenisač šokirao Đokovića usred Beograda, izbacio ga u polufinalu

Image
IZNENAĐENJE U SRBIJI: /

Ruski tenisač šokirao Đokovića usred Beograda, izbacio ga u polufinalu

Impresivno pobijedila 14 godina stariju Japanku

Marčinko je impresivno svladala 14 godina stariju Japanku Kurumi Naru rutinskom izvedbom za 6:4, 6:3. U drugom je setu imala i uvjerljivih 4:0, ali 156. tenisačica svijeta uzvratila je sa sljedeća tri gema. Kod 4:3 Marčinko je spasila pet break-lopti, a zatim napravila još jedan break i izborila plasman u drugo kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina statistika govori sve

Kad se sve zbroji i oduzme, Petra je imala 54% prvi servis u odnosu na 75% Nare, osvojenih bodova na prvi servis imala je 65% u odnosu na 48% Nare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojeni bodovi na drugi servis Petri su iznosili 38% u odnosu na 26% Japanke. Osvojene break lopte imala je 78%, 33% pogađala je Naru. Osvojeni bodovi iz returna, u toj rubrici Marčinko je imala 57%, 48% Nara. Osvojenih bodova ukupno Petra je imala 76/138 (55%), 62/138 (45%) imala je Nara, prema web siteu teniski rezultati.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Petra Marčinko juniorske titule osvajala je već s 13 godina, postala najbolja u Europi do 14 godina, a trenutačno je 24. juniorka svijeta. Ove je godine osvojila ITF-ov juniorski turnir prve kategorije u paragvajskom Lambareu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo