Savjet za pamćenje: Navijač odveo Serenu Williams do pobjede!

Uspije li u Melbourne Parku osvojiti svoj 19.

26.1.2015.
13:04
VOYO logo

Gotovo u svakom od dosadašnja četiri meča što ih je odigrala na ovogodišnjem Australian Openu, 33-godišnja američka tenisačica Serena Williams morala je nadvladati loš ulaz u dvoboje i nadoknađivati zaostatak za suparnicama.

Ništa drgačije nije bilo ni u osmini finala protiv 24-godišnje Španjolke Garbine Muguruze koja je osvojila prvi set sa 6:2 i bila ravnopravna s najboljom igračicom svijeta do 3:3 u drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je preokret u kojem je Serena Williams osvojila devet od sljedećih 11 gemova i po deveti put u karijeri probila se do četvrtfinala Australian Opena, turnira na kojem je pet puta podizala pobjednički trofej (2003., 2005., 2007., 2009., 2010.). Najbolja tenisačica svijeta je u intervjuu nakon meča priznala da joj je pobjednički savjet stigao s tribina Rod Laver Arene.

//www.youtube.com/embed/VTKgjzX54V8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je iz publike doviknuo: 'Daj Serena, upotrijebi spin'. Ovdje stvarno ima mnogo trenera posvuda", rekla je Williams.

"Kad sam čula taj savjet, pomislila sam 'čovjek je stvarno u pravu'. Imala sam to u planu, ali nisam ga provodila."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je konačno slomila otpor uporne Španjolke nakon što je u drugom gemu odlučujućeg seta spasila čak šest break-lopti i odmah potom oduzela servis suparnici od čega se Muguruza više nije uspjela oporaviti.

Tako je Williams uzvratila Muguruzi za poraz u 2. kolu prošlogodišnjeg Roland Garrosa (6:2, 6:2) te uspjela izbjeći prošlogodišnju sudbinu u Melbourneu, kad je poražena u osmini finala od Ane Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams će u četvrtfinalu igrati protiv prošlogodišnje finalistice, Slovakinje Dominike Cibulkove koja je sa 6:2, 3:6, 6:3 izbacila dvostruku pobjednicu Australian Opena Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov parner, Brazilac Marcelo Melo, probili su se do četvrtfinala Australian Opena u igri parova pobjedivši u ponedjeljak u 3. kolu britansko-australsku kombinaciju Jamie Murray - John Peers sa 6:7 (8), 6:2, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Melo, 4. nositelji Australian Opena, ostvarili su svoj najbolji rezultat na prvom Grand Slam turniru u sezoni. Pobjeda nad 16. nositeljima, za koju su trebali 115 minuta, donijela im je prvo četvrtfinale u Melbourne Parku.

Dodig i Melo, finalisti Wimbledona 2013. i londonskog Mastersa 2014., borit će se za mjesto u polufinalu protiv španjolsko-bjeloruske kombinacije Feliciano Lopez - Max Mirnyi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko iznenađenje napravili su Britanac Dominic Inglot i Rumunj Florin Mergea koji su u ponedjeljak u osmini finala sa 7:6(4), 6:3 nadigrali najbolji par svih vremena, Boba i Mikea Bryana.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo