RIJEČ STRUČNJAKA: / 'Mislim da je moja generacija iz 2005. bila nešto jača'

Image
Image

Hrvatska muška teniska reprezentacija nije uspjela iskoristiti domaći teren i u finalu Davis Cupa slaviti pobjedu protiv izabrane vrste Argentine. Ono što je izabranicima Nikole Pilića 2005.

28.11.2016.
8:48
VOYO logo

Iako je Hrvatska imala 2-1 nakon subotnje borbe parova u konačnici je upisan 2-3 poraz od reprezentacije predvođene sjajnim Juanom Martinom del Potrom. Hrvate su predvodili Marin Čilić (pobjeda protiv Delbonisa, poraz od Del Potra) i Ivo Karlović (porazi od Delbonisa i Del Potra) i par kojeg su sačinjavali Čilić i Ivan Dodig koji su svladali argentinsku kombinaciju.

Image
ŠOK U ZAGREBAČKOJ ARENI: /

Gotovo je! Karlović pao u tri seta, Argentina je pobjednik Davis Cupa!

'Bitno je da se zajednički igra dobro'

Legendarni izbornik Pilić koji je u trenerskoj karijeri s Njemačkom osvajao naslove u ovom natjecanju u tri navrata, a na tron doveo i Hrvatsku spomenute 2005. i Srbiju, smatra kako je ipak na raspolaganju imao kvalitetnije igrače u liku i djelu Ivana Ljubičića i Marija Ančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit da usporedi dvije generacije Pilić je za Sportske novosti izjavio:

"Mislim da je ona iz 2005. bila nešto malo jača. Ova je vrlo kvalitetna, međutim ona je tada imala četiri dobra igrača. Nešto jača, ali, opet, to često nije presudno. Naime, nije važno koliko je reprezentacija jaka pojedinačno, već je bitno da se zajednički igra dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ćorić će biti bolji nego danas'

TUGA JE ZAVLADALA U TABORU HRVATSKE: ‘Teško je sad biti pametan, nismo uspjeli’

Pilićevu generaciju predvodio je tad Ljubičić, vođa ove je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljubičić je tada stvarno imao fantastičnu godinu. Da ga nije “uhvatio” vrat, bio bi napravio svjetski rekord, bilo bi 12-0. Osim toga, i drugi su bili jako dobri. Ančić, Ivanišević koji je bio spreman upasti. Goran je mogao i u parovima upasti, iako je imao manjih problema s ramenom. Na koncu, imali smo i Karlovića. To je bila strašna momčad! Ljubičić je tu godinu imao... fantastičnu!"

Bacio je Pilić i pogled u budućnost. Njegovo je mišljenje da za hrvatsku reprezentaciju drame nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će izmjena, ali imamo Bornu Ćorića, koji će biti bolji igrač negoli je to danas. Naša momčad ima dobar naboj, imaju želju igrati za reprezentaciju, a to je vrlo važno", zaključio je hrvatski stručnjak.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo