OGLAS

KAO GROM IZ VEDRA NEBA / Reprezentacija će dobiti novog izbornika: 'Hvala mu na svemu'

Image
Foto: Mario Ćužić/HTS

"Suradnja je bila vrhunska. Također, želio bih istaknuti podršku koju sam imao od Hrvatskog teniskog saveza i nadam se da će moj nasljednik nastaviti putem uspjeha.“

26.11.2023.
10:12
Mario Ćužić/HTS
VOYO logo

Vedran Martić, izbornik Davis Cup hrvatske reprezentacije, više neće voditi naš sastav u tom natjecanju nakon što mu u prosincu istekne četverogodišnji mandat, objavio je Hrvatski teniski savez.

Image
POSLALI PORUKU PUBLICI /

Martić nakon dramatičnog poraza: 'Nemam zamjerki, borili su se kao lavovi'

Image
POSLALI PORUKU PUBLICI /

Martić nakon dramatičnog poraza: 'Nemam zamjerki, borili su se kao lavovi'

Hrvatska reprezentacija s Martićem na toj funkciji ostvarila nekoliko sjajnih rezultata poput Davis Cup finala 2021. i polufinala 2022., a na Olimpijskim igrama zlato i srebro u konkurenciji muških parova, no od sljedeće sezone igrače će na klupi voditi drugi izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam mnogo obaveza, i u tenisu i na privatnom planu, i procijenio sam da se više ne bih mogao potpuno posvetiti reprezentaciji. To nije opcija, jer ne mogu prihvatiti novi izbornički mandat znajući unaprijed da ga neću obavljati na najvišoj razini“, rekao je Martić i dodao: "Iza nas su vrhunski rezultati i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u njima te na bilo koji način pomogli da ostvarimo ove uspjehe u Davis Cupu. Imam samo najljepše riječi za igrače koji su nas nosili na tom putu, ali isto tako se od srca zahvaljujem cijelom stožeru na nesebičnom trudu. Suradnja je bila vrhunska. Također, želio bih istaknuti podršku koju sam imao od Hrvatskog teniskog saveza i nadam se da će moj nasljednik nastaviti putem uspjeha.“

Tko će zamijeniti Vedrana Martića znat će se nakon razgovora s potencijalnim izbornicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom prošle četiri godine reprezentaciju je vodio sjajan izbornik i ne možemo dovoljno zahvaliti Vedranu Martiću na njegovu doprinosu. On je veliki znalac i veliki profesionalac, koji je na svakom treningu davao maksimum. U ime Hrvatskog teniskog saveza zahvaljujem na svemu što je učinio i želimo mu sreću na daljnjem putu, koji će sigurno i dalje imati poveznicu s hrvatskim tenisom“, rekla je Nikolina Babić, predsjednica HTS-a.

Hrvatska će reprezentacija prvi sljedeći nastup u Davis Cupu imati za dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo