RAFA ZAGRLI ME SAMO, U FINALU SMO: / Španjolska na krilima sjajnog Nadala do obračuna s najvećom senzacijom Davis Cupa

Image
Foto: Profimedia

Španjolska i Kanada borit će se u finalu Davis Cupa

24.11.2019.
9:21
Profimedia
VOYO logo

Tenisači Španjolske i Kanade borit će se u nedjelju (16 sati) u Madridu za veliki, srebrni trofej namijenjen pobjedniku Davis Cupa u prvom finalu novog formata ovog 119 godina starog natjecanja, nakon što su u subotnjem polufinalu Španjolci sa 2-1 pobijedili Veliku Britaniju, a Kanađani istim rezultatom bili bolji od Rusije.

Image
GENIJALNOST NADALA DOŠLA DO IZRAŽAJA: /

Argentinci su poveli, ali tada na scenu stupa svjetski broj 1

Image
GENIJALNOST NADALA DOŠLA DO IZRAŽAJA: /

Argentinci su poveli, ali tada na scenu stupa svjetski broj 1

Nadal se lako obračunao s Danielom Evansom

Španjolce je do njihovog desetog finala ponovno doveo Rafael Nadal, kao što je to učinio i u četvrtfinalnoj pobjedi nad Argentinom. Britanci su poveli pobjedom Kylea Edmunda 6-3, 7-6 (3) protiv veterana Feiciana Lopeza, koji je uskočio u pojedinačni meč umjesto Pabla Carreno-Buste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal se u drugom singlu lako obračunao s Danielom Evansom svladavši ga sa 6-4, 6-0, a onda je opet zaigrao i u paru, gdje mu je partner bio Lopez. Iako su imali samo jednu neiskorištenu priliku za 'break' te u drugom setu spasili četiri set-lopte Jamieja Murrayja i Neala Skupskog, Nadal i Lopez su na kraju slavili sa 7-6 (3), 7-6 (8) i odveli Španjolsku u deseto finale Davis Cupa.

Kanađani stigli do svog prvog finala i spriječili drugi obračun Španjolske i Rusije

Kanađani su stigli do svog prvog finala i spriječili drugi obračun Španjolske i Rusije na ovom turniru, na kojem su ove reprezentacije bile zajedno u 'skupini smrti' zajedno s oslabljenom Hrvatskom. Andrej Rubljov je zadržao svoj stopostotni učinak na ovom turniru pobjedom nad Vasekom Pospisilom 6-4, 6-4, nakon čega je uslijedio preokret Kanađana. Prvo je Denis Shapovalov svladao Karena Hačanova sa 4-6, 6-4, 6-4, da bi potom u dvoboju parova sa Pospisilom bio bolji od Rubljova i Hačanova sa 6-3, 3-6, 7-6 (5), iako su Rusi poveli sa 3-0 u odlučujućem 'tie-breaku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci će u nedjelju pokušati doći do svog šestog naslova u Davis Cupu

Španjolci će u nedjelju pokušati doći do svog šestog naslova u Davis Cupu, a posljednji njihov trijumf se dogodio 2011. godine.

Finalni dvoboj je na rasporedu u 16 sati, a prethodit će mu ždrijeb kvalifikacijskih dvoboja za završni turnir kojem će i sljedeće godine domaćin biti Madrid, a na kojem će suparnika saznati i Hrvatska, postavljena za 1. nositelja kvalifikacija. Kvalifikacijski mečevi, iz kojih će se 12 pobjednika pridružiti Španjolskoj, Kanadi, Rusiji, Velikoj Britaniji, Srbiji i Francuskoj na završnom turniru, bit će odigrani 6. i 7. ožujka 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


DAVIS CUP - polufinale ŠPANJOLSKA - V. BRITANIJA 2-1 Kyle Edmund (VB) - Feliciano Lopez (Špa) 6-3, 7-6 (3) Rafael Nadal (Špa) - Daniel Evans (VB) 6-4, 6-0 F. Lopez / R. Nadal (Špa) - J. Murray / N. Skupski (VB) 7-6 (3), 7-6 (8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KANADA - RUSIJA 2-1 Andrej Rubljov (Rus) - Vasek Pospisil (Kan) 6-4, 6-4 Denis Shapovalov (Kan) - Karen Hačanov (Rus) 6-4, 4-6, 6-4 V. Pospisil / D. Shapovalov (Kan) - A. Rubljov / K. Hačanov (Rus) 6-3, 3-6

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo