'Nije bilo potrebno' / Srpska teniska legenda o lošoj Đokovićevoj formi: 'Išao je u Bosnu, gledao piramide...'

Image
Foto: Profimedia

Najznačajniji rezultat sezone Đoković je ostvario prošli tjedan na ATP 1000 turniru u Madridu.

10.5.2022.
10:17
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković ne uživa u svojoj najboljoj sezoni u karijeri. Prvoplasirani tenisač svijeta našao je na veliku prepreku već nekoliko dana nakon Nove godine. Zapeo je graničnom prijelazu u Australiji, a nakon nekoliko dana pritvora i sudskih procesa deportiran je iz zemlje.

Tako je Đoković propustio priliku obraniti Grand Slam titulu u Australiji, a istovremeno je njegov veliki rival Rafael Nadal stigao do 21. Grand Slam naslova u karijeri, s čime sada ima jednu više od Đokovića. Srpski je tenisač prvi put ove godine zaigrao krajem veljače u Dubaiju, a nastupao je još na ATP-u 1000 u Monte Carlu i ATP 250 turniru u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najznačajniji rezultat sezone Đoković je ostvario prošli tjedan na ATP 1000 turniru u Madridu. Došao je do polufinala gdje je u izuzetno napetom meču izgubio od osvajača turnira, čudesnog Carlosa Alcaraza.

Teniska legenda o Đokovićevom ulasku u sezonu

Bivši izbornik Davis Cup reprezentacija Jugoslavije i Srbije, Radmilo Armenulić, osvrnuo se na aktualnu sezonu najboljeg tenisača na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda nešto bolje nego ranije, iako mislim da je za ovu godinu najmanje fizički pripremljen u odnosu na prije godinu ili dvije. Radio je prevelike pauze, a to nije dobro. Išao je u Bosnu, gledao piramide... Nije mu to bilo potrebno. Mečevi su prava priprema i nadam se da se polako vraća u formu."

Marian Vajda najuspješniji je trener u povijesti tenisa. Trenirao je Đokovića gotovo čitavu karijeru, skupa su osvojili 85 titula i 20 Grand Slam naslova. Ipak, njih su dvojica prekinuli suradnju ove godine, a glavni trener sada mu je Goran Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da mu Vajda nedostaje. S njim je Novak postizao bolje rezultate, bio psihički stabilniji. Ivanišević je nov trener, nema iskustva, Može on dati savjet, ali Vajda je bio konkretniji, uvjerljiviji, prisniji... Nekako je s Noletom imao obiteljski odnos, a to je Đokoviću puno značilo, jer je emotivan," kaže Armenulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo