oprašta se španjolac / Prepoznatljivi jednoručni backhand odlazi u povijest: 'Sve sam dao tenisu, a tenis mi je pružio sve'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovaj tjedan odigrat će posljednji profesionalni turnir u rodnom gradu

8.4.2019.
14:07
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

David Ferrer najavio je da će svoju veliku tenisku karijeru okončati ove sezone u Madridu, a španjolski tenis ostat će bez još jednog tenisača koji je obilježio proteklo desetljeće.

Doduše, Nicolas Almagro nije imao karijeru Ferrerove kvalitete, ali nije puno ni zaostajao. S 33 godine Španjolac je odlučio da će završiti s profesionalnim tenisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazim. Napuštam tenis", objavio je Almagro u rodnoj Murciji gdje će ovaj tjedan odigrati Challenger, posljednji turnir.

"Želim to učiniti ovdje, u svojoj Murciji, okružen obitelji i prijateljima. Sve sam dao tenisu, a tenis mi je pružio sve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16-godišnjoj profesionalnoj karijeri koja je posljednjih godina postala preopterećena ozljedama osvojio je 13 naslova, sve na zemlji, a na Roland Garrosu je tri puta bio četvrtfinalist.

2011. godine imao je najbolji plasman karijere kada je bio deveti na svijetu, a posljednji put prije Murcije igrao je još u rujnu. Prošle godine odradio je svega pet mečeva i izgubio svih pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo