Velika prilika / Pouilleva treća sreća, Ćorić ostao u 'čekaonici' prvog četvrtfinala

Image
Foto: AP Images

Borna Ćorić zapeo je u drugoj osmini finala na Grand Slamu

21.1.2019.
10:30
AP Images
VOYO logo

Četiri i pol mjeseca nakon što je na US Openu prvi put u karijeri igrao u drugom tjednu Grand Slama, Borna Ćorić imao je, i propustio, jako dobru priliku da odmah na sljedećem velikom turniru popravi taj rezultat i debitira među najboljih osam.

Kada su mnogi već bili sigurni u njegov prolazak u četvrtfinale jer, kako je rekao, igra najbolji tenis života, Lucas Pouille našao je recept za njegovu igru u trećem pokušaju. No uz čestitke Francuzu na tome ipak smo bliži konstataciji da je samo iskoristio slabiji dan našeg tenisača koji je s ispadanjem Marina Čilića mogao postati i prvi hrvatski reket, ali za to je trebao otići do finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platio reket

To je izgledalo nerealno, ali za četvrtfinalom Ćorić će definitivno žaliti jer bi ga ondje čekao jedan koji nije u kategoriji nepobjedivih premda Milos Raonic igra vjerojatno, poput Ćorića, najbolji tenis života. U protivnom ne bi uništio Alexandera Zvereva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je, kao i u Čilićevu meču s Bautistom, izgledalo obećavajuće jer je Zagrepčanin prvi stvorio prednost u setovima, ali kroz drugi i treći set ona je nestala. Posebno je bolna situacija bila u trećem setu kada je 12. igrač svijeta kod 5:6 gotovo izvukao 0-40, a onda od bezbroj mogućnosti "zicer" za izjednačenje poslao ravno na protivnikov reket.

Stradao je u trenutku Ćorićev reket, a dok su misli u glavi još letjele na sve strane, izgubio je servis u četvrtom setu. No borba je barem njegov zaštitni znak, pa je kod 3:4 poravnao stvari, ali ostao bez hrabrosti da napadne Pouillea po sliceu kojim se uglavnom branio. U tie-breaku kod 2:4 Francuz je u najvažnijem trenutku najbolje reagirao, pogodio savršeni lob i poništio sjajno Ćorićevo serversko izdanje kada su u pitanju asevi (24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, osmina finala:

Borna Ćorić (Hrvatska) - Lucas Pouille (Francuska) 7:6 (4), 4:6, 5:7, 6:7 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo