Porazi Đokovića dobri za tenis

Amerikanci zadovoljni Novakovom promenljivom formom pred okršaj u Dejvis kupu

30.3.2013.
16:03
VOYO logo

Neočikivan poraz najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u osmini finala ATP Mastersa u Majamiju od Nemca Tomija Hasa, dobri su za razvoj tenisa, smatra američki sajt Tennis World.

Podsetimo, Novak nije odbranio titulu u Ki Biskejnu, a prethodno je doživeo neuspeh u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu od Argentinca Huana Martina del Potra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak je došao u Indijan Vels kao nepobediv. Samo Endi Marej i Stanislas Vavrinkasu ga stavili na testove u Melburnu i Dubaiju. Činilo se da će Novak ponoviti niz nepobedivosti iz 2011. godine, jer su se mnogi teniseri i pre izlaska na crtu Novaku mirili sa porazom. Ipak Del Potro i Has su odigrali sa uverenjem da mogu da pobede, što se i ostvarilo. Bilo je nezamislivo u poslednjih nekoliko sezona da Đoković može da izgubi u osmini finala nekog turnira i to još od igrača koji nisu iz vrha", navodi ovaj portal uz ocenu da su posledji porazi Đokovića na dva Mastersa dobri za svetski tenis.

"Za svetski tenis dobro je što Novak gubi od tenisera koji nisu Federer, Nadal ili Marej. To dodatno podiže interesovanje za mečeve koje protiv Novaka, ali i ostalih tenisera iz velike četvorke igraju teniseri koji obično nisu imali baš puno šanse protiv njih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ne treba zaboraviti da pojedini američki mediji polako stvaraju tensziju pred duel četvrtfinala Dejvis kupa. SAD i Srbija će igrati u Bojsiju od 5. do 7. aprila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo