PETRA MARTIĆ NIJE USPJELA: / Ukrajinka nakon manje od dva sata uvjerljivo pobijedila hrvatsku tenisačicu i izbacila je s Wimbledona

Image
Foto: Profimedia

Ozlijeda jako otežala meč hrvatskoj tenisačici

8.7.2019.
14:07
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Petra Martić izgubila je od Ukrajinke Eline Svitoline i ispala u posmini finala s Wimbledona. Svitolina je pobijedila nakon dva seta sa 6:4, 6:2 nakon manje od dva sata.

Bio je ovo peti međusobni susret Martić i Svitoline i četvrta pobjeda ukrajinske tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnopravni prvi set

Martić je protiv Svitoline odigrala ravnopravan prvi set koji je trajao čak sat i pet minuta igre, no nakon što je on pripao Ukrajinki naša je igračica vidno pala u igri što zbog umora nagomilanog u prethodnim mečevima, u prva tri kola svaki je put igrala tri seta, što zbog ozljede mišića lijeve noge koji joj je otežavao kretanje.

Image
Foto: Profimedia, AFP

Elina Svitolina

U prvom setu vodila se velika bitka, nekoliko je gemova trajalo i 10 ili više minuta, što je vidno iscrpilo Martić koja je nakon gubitka servisa u devetoj igri klonula i fizički i psihički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su obje tenisačice sigurno držale svoj servis u prva četiri gema dvoboja uslijedila je napeta središnjica prvoga seta. Prvo je Martić izgubila gem na svoj početni udarac, no odmah potom je vratila "break" u igri u kojoj je pogodila nekoliko sjajnih "winnera", a gem je okončala fantastičnom kratkom loptom na reternu za koju Svitolina nije bila spremna. Uslijedio je maratonski 15-minutni gem na servis Martić u kojemu je naša igračica spasila tri "break-lopte" te realizirala svoju sedmu gem-loptu. Kod vodstva Martić od 4-3 imala je naša predstavnica tri prilike za 5-3, u svakom od tih poena se igralo, dva puta nakon drugog servisa Svitoline, no Martić je nažalost svaki put bila ta koja je pogriješila.

Bol je bila ključna

Svitolina je nakon izjednačenja na 4-4 krenula u niz od sedam uzastopnih osvojenih gemova kojima je stigla u dobitnu poziciju od 6-4, 4-0. Martić je početkom drugog seta zatražila i liječničku pomoć zbog bolova u mišiću lijeve noge koji joj je uvelike otežavao kretanje u nastavku dvoboja. Tako nepotpuno spremna nije mogla parirati osmoj igračici svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo