PROMJENA NA VRHU / Pao nestvaran rekord Ive Karlovića: 'Znao sam u nekom trenutku prošle godine da bi se to moglo dogoditi'

Image
Foto: AFP, SAEED KHAN

Ivo Karlović pretekao je Ivaniševića, a Amerikanac njega

2.7.2022.
10:06
AFP, SAEED KHAN
VOYO logo

Legendarni hrvatski tenisač Ivo Karlović gotovo je sedam godina držao rekord po broju ispaljenih aseva. U listopadu 2015. ispalio svoj 10.238. as i prestigao još Gorana Ivaniševića (10.237). Sve od tada pa do ovog petka Div sa Šalate držao je taj rekord. U međuvremenu, došao je do brojke od 13.728 asova, no u trećem gemu prvog seta sraza između Johna Insera i Jannika Sinerra Amerikanac je ispalio as i pretekao Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prilično cool rekord. Znao sam u nekom trenutku prošle godine da ću biti u prilici dostići Ivu i evo, dogodilo se. Nije da ću sada zbog toga ući u Kuću slavnih ili nešto slično, ali bit ću najbolji svih vremena u nečemu i to je svakako nešto na što mogu biti ponosan", rekao je Isner nakon meča, koji je rekorder i za jedan meč. U nezaboravnom meču protiv Nicolasa Mahuta u Wimbledonu 2010., koji je trajao tri dana i završio pobjedom Amerikanca 70:68 u petom setu, Isner je skupio 113 asova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je, druge strane ostao rekorder po broju asova u jednom meču na Australian Openu (75), US Openu (61) i Roland Garrosu (55).

A Ivanišević je pak samo u 1996. godini ispalio je 1477 asova, što je i rekord za jednu tenisku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo