Federera jako dugo nitko nije ovako razbio!

Andy Murray donio je Velikoj Britaniji novo olimpijsko zlato. On je u finalu teniskog turnira doslovno razbio Švicarca Rogera Federea rezultatom 6:2,6:1,6:4.

5.8.2012.
17:36
VOYO logo

Britanac je držao servis cijeli meč, te je realizirao pet od deset break-lopti. Federer je, doduše, imao devet break-lopti, dvije u prvom i sedam u drugom setu, ali ljubimac domaće publike ih je sve spasio. Ovo je definitivno bio njegov dan i njegov najbolji meč u karijeri na ovako visokoj razini.

Murray nikada nije osvojio Grand Slam naslov, ali je ove godine u Wimbledonu napokon igrao svoj prvi finale. Federer je tada bio bolji, ali Škot mu je naplatio taj poraz s kamatama. Nakon 2:2 u prvom setu, Murray je osvojio devet gemova u nizu! U trećem setu je oduzeo servis Švicarcu u petom gemu, mogao je napraviti još jedan break, nije uspio, ali je čvrsto držao svoj. Federeru nije pružio ni najmanju šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer sa svojom igrom sigurno može biti prilično razočaran. Napravio je samo 24 izravna poena, uz 31 neforsiranu pogrešku, ali to ne umanjuje veličinu pobjede Murrayja koji je imao 27 izravnih poena i samo 17 neforsiranih pogrešaka.

Murray sada ima 9-8 u pobjedama nad Federerom. Od njega je triput izgubio finalne oglede na Grand Slam turnirima. No, ovoga puta je deklasirao Federera u velikom finalu i osvojio zlato, ''prvo za britanski tim i državu, a tek onda za sebe'', kako je najavljivao uoči finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federeru je ovo četvrti nastup na igrama i prva pojedinačna medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo