Super Mario otkrio prave razloge odlaska

Silom prilika umirovljeni hrvatski tenisač Mario Ančić otvoreno je govorio o razlozima zbog kojih je u veljači ove godine objavio kraj karijere u razgovoru za Sport 360.

17.12.2011.
14:06
VOYO logo

Poznato je kako je splitski tenisač obolio od mononukleoze 2007. godine, u zenitu karijere. Bio je sedmi tenisač svijeta, s perspektivom samo prema naprijed, ali bolest ga je zaustavila. Nije odustajao, uporno se pokušavao vratiti. No, na kraju su konačnu riječ imala njegova leđa.

"Prije te ozljede leđa, koja je okončala cijelu priču, bio sam stvarno pozitivan i vjerovao da će napokon sve biti u redu. Ponovno sam počeo igrati, opet sam kretao od Futuresa, ali nije mi to smetalo. Želio sam se vratiti. U kratkom periodu počeo sam igrati stvarno dobro. Igrao sam dobro u Indian Wellsu 2010. godine, napredovao sam vrlo brzo. Kada me zadesila ta ozljeda leđa, moram priznati da na to nisam bio spreman", objasnio je Super Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što me dovelo do odluke o završetku karijere jest spoznaja da sam došao do zida. Smatrao sam da bih ugrozio svoju budućnost da sam nastavio igrati, jer je u pitanju bila vrlo teška ozljeda leđa. To jednostavno nije bio način na koji sam dalje mogao igrati profesionalni tenis. To nije bio moj san. Znao sam prije te ozljede da se s teškim i napornim radom mogu vratiti u vrh, znao sam da pripadam vrhu svjetskog tenisa, dokazao sam to svojim rezultatima. No, kada sam uvidio da je ozljeda preteška i da s njom ne mogu normalno raditi i igrati, zaključio sam da to nema više smisla. Toliko sam se puta vraćao, 12 ili 13 puta, više se i ne sjećam. Bile su to četiri teške, bolne godine, fizički i mentalno. S ovom ozljedom više nije bilo povratka", kazao je Ančić.

Deset mjeseci nakon objave odluke o završetku, kaže da se pomirio s time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne osjećam nikakvu gorčinu. Svi znaju da sam uvijek davao sve od sebe na igralištu. Vrlo rano sam došao na Tour i vrlo rano sam počeo ostvarivati odlične rezultate. Naravno da se upitate što bi se dogodilo da nije bilo svih tih problema. Razbolio sam se s 22 godine, na vrhuncu karijere. Tko zna što bi bilo da sam mogao normalno odigrati još nekoliko godina? No, ne želim da mi takve misli prolaze kroz glavu, ne želim se na taj način opterećivati. Tenis je ipak, samo sport, samo igra, to nije cijeli vaš život. Prije ili kasnije trebate okrenuti stranicu i početi novi život. Tenis je samo igra i zahvalan sam što sam mogao igrati tu igru", rekao je bivši hrvatski tenisač.

U tekstu se spominje kako je Mario tijekom jedne od dugotrajnih pauzi uspio završiti pravni fakultet u Splitu. Obranio je diplomski rad na temu "ATP jučer, danas, sutra". Kasnije se pridružio jednom odvjetničkom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo