OTAC TENISAČA BIJESAN ZBOG SAVEZA, PORUČIO JANICI: / 'Ako ne može ništa promijeniti neka radije odstupi nego troši vrijeme na ljude koji su tu zbog sebe'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić nije poznat široj javnosti, ali teniskim zaljubljenicima je sve više na radaru

11.5.2018.
21:04
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Mladi 21-godišnji hrvatski tenisač Nino Serdarušić u proteklih je nekoliko tjedana povezao dobre rezultate na Challengerima, a u Aix en Provenceu u četvrtfinalu ga je danas zaustavio potentni Šveđanin Elias Ymer. Kvalitetne pobjede protiv iskusnih chellenger igrača kao što su Vincent Millot, Lukaš Rosol i Norbert Gombos, dovele su Serdarušića do renkinga karijere. Od sljedećeg tjedna trebao bi biti 193. igrač svijeta.

O teškom proboju svojeg sina, za Večernji je progovorio otac Drago Serdarušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po kojim kriterijima se distribuira novac"

"Od Hrvatskog teniskog saveza nula kuna, od Hrvatskog olimpijskog odbora nula kuna. A ima novca, nije da nema. Samo nitko ne zna po kojim se kriterijima distribuira. Razgovarao sam o tome s Janicom Kostelić, državnom tajnicom za sport, i ona mi kaže da je svjesna situacije, ali da promjene idu jako teško. Ja sam joj onda rekao da ako ne može ništa promijeniti, ako su zakoni tako posloženi, neka radije odstupi nego troši vrijeme na ljude koji su tu zbog sebe, a ne zbog sporta”, objasnio je čovjek koji sa svojom obitelji sam financira mladog talentiranog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja radim pet poslova u našem restoranu da bi se Nino mogao baviti tenisom. Sezona nas stoji 150.000 eura, i to bez plaće treneru (trenira ga brat Tomislav). Od onoga što se zaradi na turnirima dobije se uvijek manje nego što izgleda. Naravno da nisam iznenađen uspjehom svojega sina, Nino je bio igrač za Top 100 i prije tri godine, ali nismo mu mogli omogućiti odlazak na deset Challengera godišnje. Samo o novcu se radilo, ni o čemu drugom, njega je HTS potpuno zaobišao. Napravljena je velika šteta, vidjet ćemo je li i nepopravljiva, ali moji vapaji bili su glas izgubljenoga u pustinji", govori Drago za Večernji list.

Peti hrvatski reket

Serdarušić je trenutačno iza Čilića, Ćorića, Karlovića i Galovića na ATP-ovoj ljestici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A sve se vidjelo: Nino je osvojio čak 30 Futuresa, osam u pojedinačnoj i 22 u konkurenciji parova. To nikome od naših tenisača nije pošlo za rukom, ni Ivanu Dodigu, ni Nikoli Piliću, ni Goranu Ivaniševiću... Iz Saveza mu nitko nikad nije ponudio pomoć, nije čak mogao dobiti ni ulaznicu za finale Davisova kupa u zagrebačkoj Areni 2016. godine, a začudio me i egoizam nekih naših tenisača. Nije ga kontaktirao ni izbornik Željko Krajan, iako je Nino, ako izuzmemo Karlovića koji se oprostio od reprezentacije, četvrti hrvatski tenisač na ATP listi", objašnjava tata Serdarušić te napominje kako je njegov sin u juniorskim danima pobjeđivao Alexandera Zvereva koji je danas na samom vrhu ATP-ove ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo