'NOLE' U PROBLEMIMA / Zaraženi Novak Đoković odradio je intervju pa vikao u kameru, javio se čovjek koji je razgovarao s njim: 'Imao sam jasne upute...'

Image
Foto: Profimedia

Đoković je odradio intervju za L'Equipe dan nakon što je sazanao da je pozitivan

12.1.2022.
12:26
Profimedia
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković demantirao je u srijedu informacije objavljene u medijima nakon što mu je po dolasku u Australiji oduzeta, a potom vraćena viza, a istaknuvši da su to dezinformacije, poručio da nije znao da mu je PCR test pozitivan kada je sudjelovao na uručenju pehara djeci.

Image
'NOVAK JE U ŠOKU' /

Đokovićev bivši trener otkrio kako stoje stvari: 'Čuo sam se s njim. Nije nikad bio u goroj poziciji'

Image
'NOVAK JE U ŠOKU' /

Đokovićev bivši trener otkrio kako stoje stvari: 'Čuo sam se s njim. Nije nikad bio u goroj poziciji'

Đoković je potvrdio redoslijed događaja i njegovih aktivnosti koji su prethodili pozitivnom PCR nalazu na koronavirus u prosincu prošle godine. Istaknuo je da je 14. prosinca u Beogradu bio na košarkaškoj utakmici nakon koje su mnogi bili pozitivni na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana nakon utakmice, 16. prosinca, unatoč tome što nije imao simptome zaraze Covidom-19, Đoković se testirao brzim antigenskim testom na koronavirus te je rezultat toga testa bio negativan. Istog je dana, kao dodatnu mjeru opreza, napravio i PCR test čije je rezultate čekao do 17. prosinca.

Sljedećeg dana, Đoković sudjeluje na teniskom događaju gdje je djeci dijelio priznanja, a prije tog događaja ponovno je napravio brzi antigenski test koji je opet bio negativan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećao se 'dužnim' napraviti intervju

“Nisam imao simptome i dobro sam se osjećao, a rezultate PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja”, napisao je Đoković. 

Poručio je i da je sljedećeg dana, 18. prosinca, otkazao sve svoje aktivnosti, osim intervju za novine L’Equipe, istaknuvši da se na njega obvezao još ranije te se osjećao “dužnim napraviti intervju” te da nije htio “iznevjeriti novinara”. Tvrdi i da je za cijelo vrijeme intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografirali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, nakon tog Đokovićevog priznanja, se oglasio i novinar L'Equipea koji je intervjuirao Đokovića, Franck Ramella.

Odbio skinuti masku

"Imao sam jasne upute: nema pitanja o cjepivu ni o njegovom sudjelovanju na Australian openu. To su bile jako osjetljive teme, ako ste sumnjali. Nismo razmišljali o tome da ga pitamo je li se testirao i ako je, kakav je rezultat", rekao je na početku Ramella pa opisao kako je izgledao razgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom 33 minute, koliko je intervju trajao, Đoković je sa sigurnošću odgovarao na pitanja.Obojica smo bili zaštićeni, sjedili smo na udaljenosti od oko jednog metra sa suprotnih strana dugačkog pravokutnog stola. Kada ga je fotograf Etienne pitao da skine masku na pet minuta tijekom intervjua, Đoković je odbio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon intervjua, Đoković je odradio slikanje u studiju L'Equipea tijekom kojega je pozirao i vrištao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo