KAKAV FIJASKO / Australcima je prekipjelo: Novak Đoković pred deportacijom? Zbog jedne stvari ga više ne žele u svojoj zemlji

Image

Đoković je u novim problemima završio nakon što je demantirao informacije objavljenih u medijima

12.1.2022.
9:41
VOYO logo

Mediji iz Australije u sijedu su objavili da bi prvi tenisač svijeta Novak Đoković, mogao završiti u jako ozbiljnim problemima.

Image
POGLED IZ DRUGOG KUTA /

Zašto Đoković stvara toliki kaos u Australiji? Neki ga nazivaju kretenom, ali možda je posrijedi nešto drugo

Image
POGLED IZ DRUGOG KUTA /

Zašto Đoković stvara toliki kaos u Australiji? Neki ga nazivaju kretenom, ali možda je posrijedi nešto drugo

Sve je počelo nakon što je u srijedu Đoković demantirao informacije objavljene u medijima nakon što mu je po dolasku u Australiji oduzeta, te potom vraćena viza, a istaknuvši da su to dezinformacije, poručio da nije znao da mu je PCR test pozitivan kada je sudjelovao na uručenju pehara djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisač je potvrdio redoslijed događaja i njegovih aktivnosti koji su prethodili pozitivnom PCR nalazu na koronavirus u prosincu prošle godine. Istaknuo je da je 14. prosinca u Beogradu bio na košarkaškoj utakmici nakon koje su mnogi bili pozitivni na koronavirus.

Djeca pa intervju

Dva dana nakon utakmice, 16. prosinca, unatoč tome što nije imao simptome zaraze covidom-19, Đoković se testirao brzim antigenskim testom na koronavirus te je rezultat toga testa bio negativan. Istog je dana, kao dodatnu mjeru opreza, napravio i PCR test čije je rezultate čekao do 17. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg dana, Đoković sudjeluje na teniskom događaju gdje je djeci dijelio priznanja, a prije tog događaja ponovno je napravio brzi antigenski test koji je opet bio negativan. 

Poručio je i da je sljedećeg dana, 18. prosinca, otkazao sve svoje aktivnosti, osim intervjua za novine L’Equipe, istaknuvši da se na njega obvezao još ranije te se osjećao "dužnim napraviti intervju" te da nije htio "iznevjeriti novinara". Tvrdi i da je za cijelo vrijeme intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografirali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rigorozna kazna

A sada su Australci najavili nove probleme za Đokovića.

Novak je, naime, u davanju iskaza pod zakletvom na sudu u Australiji izjavio da mu je covid dijagnosticiran 16. prosinca i australsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ispituje ovo nepoklapanje informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski The Age tvrdi da se istraga širi i da Đokoviću sada, zbog davanja lažnog iskaza, prijeti zatvorska kazna od pet godina.

'Opasan presedan'

Nakon toga je australski Daily Mail objavio i da australska vlada priprema dokumente za Đokovićevu deportaciju jer bi njegov ostanak u zemlji bio "opasan presedan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je navodno spremna primiti oštre kritike zbog tog poteza kako bi zadržala svoje rigorozne kriterije oko prelaska granice u borbi protiv koronavirusa.

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo