SRBIJA JE NA NOGAMA / Novak upao bez cijepljenja na Australian Open pa dobio vjerojatno najveću uvredu ikad

Image
Foto: Profimedia

Đoković je cijelo vrijeme bio tajnovit oko potencijalnog nastupa, a određeni sudovi počeli su se donositi nakon što je otkazao nastup na ATP kupu u Sydneyju koji trenutačno traje

5.1.2022.
8:31
Profimedia
VOYO logo

Svi srpski mediji prenijeli su u utorak izjave Novaka Đokovića, prvog svjetskog tenisača, kako putuje u Australiju gdje će ujedno nastupiti na Australian Openu.

Dugo vremena se nagađalo o tome hoće li najbolji svjetski tenisač igrati na prvom Grand Slam turniru godine zbog strogih pravila koja vladaju u Australiji povodom pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nakon ovoga su uslijedile brojne reakcije. Craig Tiley, direktor Australian Opena je rekao da mu je jasno da su mnogi ljuti zbog ovakve odluke da se Đokovića pusti da igra. No najdalje je otišla kosovska političarka Viora Čitaku koja je Đokovića ozbiljno uvrijedila.

"Sve životinje su jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih", napisala je Čitaku na svoj Twitter i tako izazvala brojne reakcije srpskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak ima rijetku bolest

Đoković je cijelo vrijeme bio tajnovit oko potencijalnog nastupa, a određeni sudovi počeli su se donositi nakon što je otkazao nastup na ATP kupu u Sydneyju koji trenutačno traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Svima mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Krećem u Australiju jer sam dobio liječničko izuzeće i spreman sam živjeti i disati tenis idućih nekoliko tjedana. Hvala svima na podršci“, napisao je Đoković, između ostaloga, na Instagramu.

Image
DOBIO 'PROPUSNICU' /

Zato smije igrati, a da nije cijepljen: Novak Đoković ima rijetku bolest, evo od čega boluje

Image
DOBIO 'PROPUSNICU' /

Zato smije igrati, a da nije cijepljen: Novak Đoković ima rijetku bolest, evo od čega boluje

Spomenuto liječničko izuzeće u posebnim okolnostima inače može služiti kao "propusnica" onim tenisačicama i tenisačima koji nisu obavili cijepljenje, koje je nužno za nastup na Australian Openu. Đoković je tako spreman za lov na 21. Grand Slam titulu u karijeri. Na toj ljestvici je trenutačno izjednačen, s dvadeset naslova, s Rogerom Federerom Rafaelom Nadalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Australian Open je Đokoviću omiljeni Grand Slam turnir jer je u Melbourneu tijekom karijere slavio čak devet puta.

Nakon što je Đoković potvrdio da će igrati u Australiji, brojni tenisači nisu bili zadovoljni jer smatraju da njima takvo što ne bi bilo dozvoljeno bez da su cijepljeni, a u utorak navečer su srpski mediji otkrili po kojoj je osnovi Đoković dobio izuzeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo