NISU DINAMOVCI JEDINI KOJE PROVOCIRAJU NA OVAJ NAČIN: / Slovenci poludili na Austrijance zbog 'megagafa' sa zastavom

Reakcija slovenskih medija bila je izrazito burna

29.10.2019.
12:21

Sjećate se koliko se strke i vike dizalo, a bilo je podosta takvih slučajeva, kada bi Dinamu na grb stavili crvenu "petokraku"? E sada su slične probleme doživjeli i Slovenci. Na meču najboljeg slovenskog tenisača Aljaža Bedenea i Gaela Monfilsa u četvrtfinalu Erste Bank Opena, austrijski organizator je na velikom ekranu u dvorani umjesto zastave Slovenije pokazao zastavu iz Drugog svjetskog rata, koja je predstavljala njihove borce protiv partizana.

Dakako, reakcija slovenskih medija bila je izrazito burna i odmah su proglasili ovaj gaf neprimjerenim i neprihvatljivim, a Savez je čak išao toliko daleko i zatražio je službenu ispriku organizatora.

Još nekako, 'ajde, možemo razumjeti da se nekom tehničaru dogodio previd pa stavi Dinamov grb sa sitom "petokrakicom" u sredini, ipak Dinamo je promijenio pregršt grbova u svojoj povijesti, a ovaj je dosta sličan onom aktualnom. No, promašiti ovako sa zastavom...

Sadašnja slovenska zastava ima tri boje, bijelu, plavu i crvenu, tim redom, s grbom na lijevoj strani, dok je ova iz Drugog svjetskog rata istih boja, ali grb je u potpunosti drugačiji i nalazi se na sredini.

Podsjetimo, aktualna slovenska zastava je bijelo-plavo-crvena trobojnica s grbom na lijevoj strani, dok je na ovoj prikazanoj na turniru umjesto državnog grba bio jednoglavi orao raširenih krila na plavom polju.

Osim što mu je dan "uništen" krivom zastavom, u četvrtfinalnom susretu je bolji od njega bio Francuz.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali