NIKOLA PILIĆ NE DVOJI: / 'Ivanišević je zasad najveći, ali osvoji li Čilić Australian Open to će se promijeniti'

Image
Foto: AFP

Proslavljeni hrvatski tenisač i stručnjak Nikola Pilić ima svoj poredak najvećih

26.1.2018.
14:49
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u nedjelju će biti u prilici pobjedi s US Opena dodati još jednu s turnira Grand Slam kategorija. Meč protiv Rogera Federera igrat će za naslov na Australian Openu, a pobijedi li u tom ogledu postat će najbolji hrvatski tenisač svih vremena.

Mišljenje je to Nikole Pilića, bivšeg hrvatskog tenisača i izbornika, stručnjaka čija riječ ima težinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je još uvijek Goran, ali...

"Goran Ivanišević je zasad još najveći. Ipak je uz osvajanje Wimbledona igrao još tri puta u finalu. Također, dugo je bio drugi tenisač svijeta. Međutim, Marinovo slavlje u Australiji to bi sigurno promijenilo", smatra Pilić čije riječi prenosi 24sata.hr.

Čilić uz US Open osvojen 2014. ima prošlogodišnje finale Wimbledona i nastup za titulu u Australiji. Treći je igrač ATP-ova poretka i prvi Hrvat s finalima na tri turnira najviše teniske kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić igra na visokoj razini

"Ne želim umanjivati Čilićev uspjeh, no treba ipak reći da u Australiji nema nekoliko jakih igrača poput Nishikorija, Wawrinke, Murraya, dok Đoković nije ni blizu svoje najbolje forme. Ipak, Marin je zasluženo u finalu i protiv Federera nije bez šanse. Nema oscilacija u njegovoj igri, nema onih crnih rupa. Cijeli turnir igra na vrlo visokoj razini. To prije kod njega nisam vidio", dodaje Pilić koji smatra da se Marin, ipak, po nečemu ne može mjeriti s pobjednikom Wimbledona iz 2001.

"Ono u čemu Goran ima veliku prednost ispred Čilića je karizma. Ivanišević je uvijek bio zvijezda gdje god je došao i za njegove mečeve se uvijek tražila ulaznica. S njim ste uvijek dobili šou. Marin je miran, možda i premiran, no on je jednostavno takav i sumnjam da se može promijeniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo