NIJEMAC ČUDESNIM PREOKRETOM IZBORIO FINALE US OPENA: / Već se zna s kim će se boriti za veliki naslov i ulazak u povijest

Image
Foto: Profimedia

Bio je na koljenima nakon prva dva seta, ali je onda krenula njegova serija

12.9.2020.
7:56
Profimedia
VOYO logo

Njemački tenisač AlexanderZverev u petak se plasirao u finale US Opena svladavši Španjolca Pabla CarrenaBustu u pet setova 3-6, 2-6, 6-3, 6-4 i 6-3. Nakon prva dva seta izgledalo je da Zverev ide prema sigurnom porazu ali se uspio vratiti i u ostatku meča izgledao kao potpuno drugačiji igrač.

Ako pobijedi bit će prvi Nijemac koji je osvojio Grand Slam turnir od 1996. kada je BorisBecker osvojio Australian Open.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da bi se to dogodilo morat će biti bolji od Austrijanca DominicaThiema. On je izborio svoje drugo finale Grand Slam turnira u 2020. godini pobijedivši u polufinalu US Opena u New Yorku Rusa Daniila Medvedeva 6-2, 7-6(7) i 7-6(5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem je uvjerljivo dobio prvi set, no u drugom je rano izgubio servis te je morao sustizati Medvedeva. Thiem je breakom izjednačio na 5-5 prije no što je 24-godišnji Rus set doveo u "tie-break".

Austrijanac, kojemu je trener morao pregledati gležanj prije trećeg seta, dva puta se poskliznuo i pao tijekom meča ali je sačuvao prisebnost i dobio meč u još jednom 'tie-breaku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam svoj najbolji tenis prema kraju setova", rekao je 27-godišnji Thiem koji će u dvoboju sa Zverevim u nedjelju pokušati osvojiti svoj prvi Grand Slam turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oba tie-breaka su bila nevjerojatna. Oni su mentalno teški. Iskreno, ne volim ih".

"Stvarno sam sretan što sam prošao. Bilo je to izvanredno polufinale", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo