Nije im žao Noleta / Australian Open želi što prije zaboraviti Đokovića: Podržali odluku suda

Image
Foto: Profimedia

U ponedjeljak je počeo Australian Open bez Novaka Đokovića koji je u nedjelju deportiran iz zemlje. Na turniru, izgleda, ne žale za Noletom...

18.1.2022.
10:31
Profimedia
VOYO logo

Teniski savez Australije podržao je odluku Ministra Migracije i presudu Federalnog suda u Australiji. Nakon parnice, otkazana je viza Novaku Đokoviću i deportiran je s kontinenta.

Slučaj Đoković podijelio je mišljenja čitave javnosti, njegovih kolega igrača i teniskih obožavatelja. Međutim, barem u Australiji ne postoji ikakva sumnja u odluku koju je donio Federalni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo naglasiti na početku kako poštujemo odluku Ministra Migracija i presudu Federalnog suda u Australiji ovoga vikenda," stoji u službenom priopćenju.

"Tenis Australija u posljednjih godinu dana blisko surađuje s federalnom i saveznom vladom kako bi osigurali COVID sigurni Australian Open za igrače, osoblje i navijače. Održavanje velikog međunarodnog natjecanja tijekom globalne pandemije izuzetno je zahtjevno za sve uključene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao teniska obitelj u Australiji, prepoznajemo da su nedavni događaji znatno odvlačili svačiju pažnju i duboko žalimo zbog utjecaja događaja na sve igrače," zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković ne smije tri godine u Australiju

Najbolji tenisač svijeta ne smije ući u Australiju iduće tri godine. Posljedica je to novijeg australskog zakona, koji kaže da deportirane osobe ne smiju ući u zemlju tri godine nakon deportacije.

Težak je to udarac za Đokovića, koji je u Australiji osvojio devet od svojih 20 Grand Slam titula. Đoković se nadao obraniti titulu u Australiji iz 2021., a nova pobjeda na turniru učinila bi ga najuspješnijim tenisačem svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo