HRVATSKA NA KORAK OD OSVAJANJA DAVIS CUPA! / Čilić i Dodig uništili Del Potra i Mayera

Image
26.11.2016.
18:00
VOYO logo

Velik posao napravili su Ivan Dodig i Marin Čilić u subotnje popodne u kojem su u tri seta nadvisili argentinski par Juan Martin del Potro-Leonardo Mayer i s konačnih 7-6(2), 7-6(4), 6-3 doveli Hrvatsku na bod od osvajanja naslova u ovom natjecanju. Povijest kazuje da Hrvatska nikad nije ispustila 2-1 prednost u ovom natjecanju, pa ne čudi sjajno raspoloženje hrvatskih tenisača u prilici za ponavljanje uspjeha iz 2005. kada je osvojeno ovo natjecanje. Hrvatsku su tada predvodili Ivan Ljubičić i Mario Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodni i drugi set meča svoj su rasplet dobili u trinaestim igrama, a treći je Hrvatska na svoju stranu okrenula breakom u šestom gemu na Mayerov servis. Imali su Dodig i Čilić tri vezane break-lopte, a druga je bila i dovoljna za hvatanje prednosti kojoj se Argentinci nisu mogli više primaknuti.

Pobjednik Davis Cupa bit će reprezentacija koja prva dohvati tri boda, a prilika za to pruža se prvo Marinu Čiliću u ogledu protiv Juana Martina del Potra u nedjelju s početkom u 14 sati. Drugi meč dana trebali bi igrati Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO: Hrvatska - Argentina 1:1

Marin Čilić/Ivan Dodig - Juan Manuel Del Potro/Leonardo Mayer 3:0 (7:6(2), 7:6(4), 6:3)


6-3 GOTOVO JE! HRVATSKA JE SLAVILA 7:6(2), 7:6(4), 6-3 i povela 2-1 pred sutrašnji treći dan finala Davis Cupa. Meč je trajao 2 sata i 42 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-3 - Argentina je smanjila, ali to je manje važno u odnosu na ono što slijedi. Servira Čilić.

5-2 - Hrvatska je samo gem udaljena od drugog boda finala Davis Cupa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-2 - BREAK! Hrvatska kombinacija iskoristila je Mayerov servis za ogromnu prednost. Brzo su Dodig i Čilić stigli do tri vezana lopte za oduzimanje suparnikova servisa, a pri rezultatu 15-40 Mayer je završio posao udarcem u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2 - Dodig je neprelazan na mreži, nova prednost na strani Hrvatske.

2-2 - Imali su Dodig i Čilić break-loptu na 30-40, no Del Potro je situaciju spasio asom brzim 190 km/h. Rezultat je poravnat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-1 - Hrvatska kombinacija osvaja svoj servis-gem na jednako autoritativno.

1-1 - Mayer je bio na servisu, izgubila je Argentina tek jedan poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-0 - Ivan Dodig uistinu igra odlično, Čilić je imao početni udarac.

KRAJ DRUGOG SETA: I ovaj dio susreta rasplet je imao u trinaestoj igri i ponovno je više pokazala hrvatska kombinacija Dodig/Čilić. U treći set i treći sat igre ulazi se s 2-0 prednošću u setovima naše izabrane vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tiebreak - Pogreška Del Potra, prednost Hrvatske. Argentinci odmah vraćaju izgubljeno, 1-1, a potom Dodig radi i dvostruku pogrešku na servisu za mini-break suparnika. 'Duplu' radi i Mayer, rezultat je 2-2. Odličan potez Dodiga na mreži ponovno gura Hrvatsku u prednost. Čilić asom donosi 4-2. Rezultat je 4-3 za Hrvatsku nakon što je Mayer u četvrtom pokušaju uspio prevariti Dodiga na mreži. Del Potro je servirao uz zvižduke, ipak 4-4. Odličan Čilić s osnovne linije! Hrvatska vodi 5-4, a dva servisa sad će imati Dodig. Del Potro šalje loptu u aut, Hrvatska ima dvije set-lopte! Čilić siguran na mreži za 2-0 u setovima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6-6 - Prvi hrvatski reket siguran na početni udarac, bez izgubljenog poena izboren tiebreak. Opet rasplet u trinaestoj igri.

5-6 - Vrlo uvjerljiva igra argentinske reprezentacije na Mayerov servis. Suparnik hrvatske Davis Cup reprezentacije osigurao je trinaestu igru. Servira Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-5 - Lijepa igra obje reprezentacije, rezultat je opet poravnat.

4-5 - Prednost ponovno na strani Argentine. Del Potro je imao početni udarac, a break je 'zakucavanjem' na mreži potvrdio je Mayer kod 40-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-4 - BREAK! Dugo je trajao ovaj gem i na kraju završio oduzimanjem Čilićeva servisa. Na 40-40 Dodig je pogriješio na mreži, a na break-loptu Čilić poslao jednu lopticu izvan granica igrališta. Ispuštena je ovime prednost ostvarena u trećoj igri drugog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-3 - Bez izgubljenog poena u sedmoj igri drugog seta.

4-2 - Sve po planu, držimo prednost i dalje, a početni udarac preuzima Argentina, točnije Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2 - Na servisu je bio Del Potro. Izgubio je jedan poen.

3-1 - I uspio je Čilić. Samo na trenutak izgledalo je 'čupavo', ali Argentina nije imala šanse u ovom servis-gemu. Sve je prvi hrvatski reket okončao asom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-1 - BREAK! Dobar pritisak Hrvatske u trećoj igri drugog seta urodio je plodom. Stigli su Dodig i Čilić do 15-40 i već na prvu break-loptu slomili Mayerov servis. Velika prednost za Hrvatsku koju servisom mora sad potvrditi Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-1 - Dodig i Čilić poravnali rezultat.

0-1 - Imala je Hrvatska break-loptu na Del Potrov početni udarac, no početna prednost u drugom setu na strani je gostujuće reprezentacije. Bila je ovo prva šansa hrvatskih igrača za break u meču. Servirat će Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG SETA: Samo jedna break-lopta viđena je u prvom setu i to na servis Ivana Dodiga. Rasplet je uslijedio u trinaestoj igri u kojoj je hrvatska Davis Cup reprezentacija pokazala više odlučnosti i dobrim reakcijama u odlučujućim trenucima stigla do uvodne prednosti u meču.

Tiebreak - Sjajno otvaranje trinaeste igre. Čilićev as iz drugog servisa, Dodigova sjajna reakcija na mreži i malo sreće donose Hrvatskoj veliku prednost uz dva osvojena boda na Mayerov početni udarac. Nakon jednog izgubljen poena na Čilićev servis, sjajna Dodigova dijagonala donosi prednost 4-1. I 5-1 nakon promašaja Mayera. Čilić će servirati za prvi set pri rezultatu 5-2 u tiebreaku. Prva set lopta je tu! HRVATSKA IMA PRVI SET!

6-6 - Argentina je na Del Potrov početni udarac obranila servis-gem bez izgubljenog poena. Odluka o prvom setu past će u trinaestoj igri.

6-5 - Dodig odličan.

5-5 - Mayer je bez drame odradio svoj dio posla, na redu je servis-gem Ivana Dodiga za osiguranjem (barem) trinaeste igre.

5-4 - Čilić vrlo siguran, Hrvatska bez izgubljenog poena.

4-4 - Hrvatska je imala 0-15 i 15-30, ali ne i loptu za obrat.

4-3 - Dodig ovaj put siguran na početnom udarcu. Uz samo jedan izgubljeni poen, Hrvatska je stigla do četvrte osvojene igre.

3-3 - Argentinci zasad kvalitetni i sigurni.

3-2 - Jedan poen. Toliko je dobila kombinacija DelPotro/Mayer u petom gemu meča. Osim one igre na Dodigov početni udarac, igrači bez većih problema brane svoj servis. Na redu je Mayer.

2-2 - Bez veće drame Del Potro je odradio svoj dio posla. Samo jedan izgubljeni poen na početni udarac, a i taj je došao iz dvostruke servis pogreške.

2-1 - Argentina je imala break-loptu kod 30-40, opasnost je, srećom, otklonjena i Hrvatska je stigla do nove prednosti. Vrijeme je za pritisak na Del Potrov servis.

1-1 - Argentina je svoj otvarajući servis-gem odradila jednako sigurno. Servirat će Dodig.

1-0 - Dobar start Hrvatske, Čilić i Dodig bez problema osvajaju početni gem meča. Servirat će Mayer.

15:12 - Započeo je meč! Početni udarac ima Hrvatska, točnije, servira, i to uz bučnu podršku navijača, Marin Čilić.

15:05 - Zagrijavanje je nakratko prekinuto kako bi se uručile nagrade trenutačno najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću i predvodniku generacije koja je osvojila Davis Cup 2005. godine Ivanu Ljubičiću. U pitanju su "Nagrade za predanost" Međunarodnog teniskog saveza (ITF) koje se uručuju igračima koji zaigraju u najmanje 20 Davis Cup dvoboja za svoju reprezentaciju. Čiliću je nastup u finalu ovogodišnjeg Davis Cupa protiv Argentine 20. put kako predstavlja Hrvatsku u najjačem momčadskom teniskom natjecanju, dok je Ljubičić tijekom karijere ostvario 22 nastupa za Hrvatsku. Nagrade su im uručili predsjednik ITF-a David Haggerty i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

15:00 - Hrvatska i argentinska izabrana vrsta izašle su na teren. Zagrijavanje je u tijeku.

14:50 - Još koja minuta i igrači će izaći na teren i krenuti sa zagrijavanjem za susret.

Koji sat prije početka ogleda službeni Twitter profil natjecanja objavio je pitanje o ishodu današnjeg ogleda. Čini se da glasači više vjeruju argentinskoj kombinaciji. Na Čiliću i Dodigu je da im pokažu kako su bili u krivu.

14:00 - Iznenađenja nije bilo niti sa jedne strane. Kao što se i očekivalo, izbornici su u dvoboj parova odlučili poslati svoje najjače adute.

13:30 - Kombiancija Čilić/Dodig dosad je odigrala 15 mečeva i slavila osam puta. Ove godine nepobjedivi su u Davis kupu. U 1. kolu, protiv SAD-a u Portlandu, bili su bolji od braće Bryan sa 6:2, 2:6, 6:2, 6:4, dok su u polufinalu nadigrali sjajan francuski par Herbert/Mahut sa 7:6(6), 5:7, 7:6(6), 6:3.

13:17 - Još se čeka potvrda tko će zaigrati u parovima, Marin Čilić jučer je izjavio kako je spreman odigrati parove, a isto se očekuje i od najboljeg argetninskog tenisača Juana Manuela Del Potra, iako je izrazio sumnju da će fizički izdržati tri meča u tri dana. Ukoliko Del Potro ne bude spreman, izbornik Daniel Orsanic u igru će uvrstiti Guida Pellu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo