Neobjašnjiva kriza pete igračice svijeta se nastavlja!

Sredinom godine je kineska tenisačica Na Li ostvarila najveći rezultat u karijeri. Nakon sjajna dva tjedna je osvojila Roland Garros, prvi Grand Slam turnir u karijeri.

2.10.2011.
15:57
VOYO logo

Na samo jednom turniru (New Haven) je nakon toga spojila dvije pobjede. U Eastbourneu, Wimbledonu, Torontu i Cincinnatiju je prošla jedno kolo, dok je na US Openu ispala odmah na premijeri i to od Rumunjke Simone Halep.

Ništa se ne mijenja niti dolaskom na daleki Istok, gdje se peta igračica svijeta mora osjećati kao doma. Igrala je u subotu meč 1. kola na WTA turniru u Pekingu protiv Rumunjke Monice Niculescu, te je osvojila - četiri gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niculescu, inače 58. igračica na svijetu, je slavila sa 6:4, 6:0. U drugom je setu četvrta nositeljica Na Li osvojila samo - devet poena.

Janko Tipsarević, 27-godišnji srpski tenisač, napokon je probio barijeru i osvojio premijerni ATP naslov u karijeri. U finalu ATP turnira u Kuala Lumpuru je sa 6:4, 7:5 pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije ovog finala Tipsarević je u karijeri igrao četiri završna meča na ATP turnirima, ali je svaki put gubio. Ove godine je izgubio dva finala, u Eastbourneu i Delray Beachu, ali u Kuala Lumpuru je ostao miran do kraja i slavio. Mogao je i lakše dobiti Baghdatisa, ali je propustio 6:4 i 4:1 s dva breaka. Očigledno je tada zadrhatala ruka Srbinu, te je trebao u glavi pobijediti prvo sebe, pa potom suparnika ne bi li podigao prvi pehar u karijeri. Baghdatis je vratio oba breaka zaostatka i izjednačio na 5-5, ali je tada Tipsarević uzeo dva gema u nizu, te iskoristio treću meč-loptu za veliko slavlje. Finale je trajalo dva sata i šest minuta, a u tri meča u Kuala Lumpuru Srbin nije izgubio niti jedan set. Davidenko mu je, pak, predao ogled na samom startu nadmetanja.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201110010521006 arti-201110010137006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo