Australian Open / Nadal u polufinalu Australian Opena: Shapovalov poručio sucima da su korumpirani

Image

Nakon četiri sata velike borbe Rafael Nadal svladao je Denisa Shapovalova i plasirao se u polufinale prvog Grand Slama sezone.

25.1.2022.
9:01
VOYO logo

Rafael Nadal izborio je polufinale na prvom Grand Slam turniru sezone. Nakon četiri sata velike borbe i sjajnog tenisa pobijedio je Kanađanina Denisa Shapovalova.

Nadal je poveo s 2:0 i činilo se kao da unatoč želučanim  problemima kontrolira meč. Sjajni i nevjerojatno energični Shapovalov uspio se vratiti i odvesti meč u peti set. Nadal je na startu petog seta odjurio na 3:0 i sačuvao prednost do kraja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se ipak Nadal pokazao prvenstveno mentalno jačim tenisačem na terenu i uspio izboriti polufinale. Nadal je imao čak 11 neprisiljenih pogrešaka, ali je u petom setu izgledao sjajno i iskusno.

Na početku drugog seta došlo je do okršaja Shapovalova i suca Carlosa Bernardesa. Shapovalov se žalio na Nadalovu sporost te je zaključio da je u jednom trenutku za pripremu pred poen Španjolcu trebalo čak 45 sekundi, umjesto 25 koliko je dozvoljeno. "Krenuli ste sa satom prije valjda 45 sekundi i on još nije spreman. Kaznite ga", govorio je Shapovalov i na kraju dobacio sucu da su svi oni korumpirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem gemu  Shapovalov je gledao u suca dok se Nadal pripremao za servis, a onda je Španjolac pozvao rivala na mrežu kako bi popričali i smirili strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo