NADAL U ČETVRTFINALU AUSTRALIAN OPENA: / Za to mu je trebalo više od tri i pol sata protiv najkontroverznijeg tenisača

Image
Foto: Profimedia

Tenisači su su odali počast tragično preminuloj američkoj košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu

27.1.2020.
14:40
Profimedia
VOYO logo

Po 12. put u karijeri prvi tenisač svijeta Rafael Nadal igrat će u četvrtfinalu Australian Opena u Melbourneu, gdje je u ponedjeljak u osmini finala nadigrao jedinog preostalog domaćeg predstavnika Nicka Kyrgiosa sa 6-3, 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4) nakon tri sata i 38 minuta borbe.

Nadal i Kyrgios su se pridružili sportašima širom svijeta koji su odali počast tragično preminuloj američkoj košarkaškoj legendi Kobeju Bryantu. Kyrgios je na teren izašao u dresu Los Angeles Lakersa s brojem 8 i u njemu se zagrijavao, dok je Nadal nakon dvoboja na glavu stavio crnu šiltericu Lakersa te rekao da je "Kobe bio inspiracija za sportaše diljem svijeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu protiv Austrijanca

U pohodu na 20. Grand Slam naslov, a drugi trijumf na Australian Openu, 33-godišnjeg Španjolca na sljedećem koraku čeka Austrijanac Dominic Thiem koji se po prvi put u karijeri probio do četvrtfinala u Melbourneu, nakon što je u osmini finala pobijedio Francuza Gaela Monfilsa sa 6-2, 6-4, 6-4. Nadal je Thiema pobijedio u posljednja dva finala Roland Garrosa i vodi sa 9-4 u međusobnim dvobojima, od kojih su samo jedan odigrali na tvrdoj podlozi, 2018. u četvrtfinalu na US Openu, kad je Nadal slavio u pet setova.

Bivši pobjednik Australian Opena, 34-godišnji švicarski tenisač Stan Wawrinka probio se u četvrtfinale prvog Grand Slam turnira u sezoni pobijedivši 23-godišnjeg Rusa Danila Medvjedeva sa 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (2), 6-2 u dvoboju osmine finala odigranom u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Halep

Wawrinka je uzvratio Medvjedevu za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu US Opena, gdje je Rus stigao do finala, a za prvu pobjedu u njihovom trećem međusobnom dvoboju trebao je tri sata i 25 minuta.

Švicarac je prije šest godina trijumfirao u Melbourne Parku, a ovo mu je peto četvrtfinale na Australian Openu u kojem će igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je sa 6-4, 6-4, 6-4 svladao Rusa Andreja Rubljova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napeto u ženskoj konkurenciji

U konkurenciji tenisačica Simona Halep je po četvrti put došla među osam najboljih u Melbourneu svladavši Belgijku Elise Mertens sa 6-4, 6-4. Rumunjki će se u četvrtfinalu suprotstaviti Estonka Anett Kontaveit koja je sa 6-7 (4), 7-5, 7-5 nadigrala Poljakinju Igu Swiatek, pobjednicu nad Donnom Vekić. Za Kontaveit će to biti prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima.

U četvrtfinalu Australian Opena po drugi put u karijeri igrat će dvostruka osvajačica Grand Slam naslova Španjolka Garbine Muguruza, koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Nizozemke Kiki Bertens. Muguruza će za polufinale igrati protiv Ruskinje Anastazije Pavljučenkove, koja je izjednačila prošlogodišnji rezultat u Melbourneu pobjedom nad Njemicom Angelique Kerber 6-7 (5), 7-6 (4), 6-2. Pavljučenkova će u svom šestom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima tražiti put prema svom prvom polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo