Nadal kritizirao Federera: 'Mi ostali možemo izgorjeti'

Rafael Nadal bocnuo je svog najvećeg teniskog rivala Rogera Federera zbog razlika u mišljenju koje njih dvojica imaju po pitanju zgusnutog rasporeda natjecanja na ATP Touru.

15.1.2012.
12:01
VOYO logo

I Federer i Nadal uvijek su s velikim respektom govorili o onom drugome. Nikada između njih dvojice nije bilo disonantnih tonova, no, uoči Australian Opena je na površinu isplivalo Nadalovo nezadovoljstvo činjenicom da se Federer ograđuje od prosvjeda vrhunskih tenisača zbog prenatrpanog kalendara. U tim prosvjedima je upravo Nadal, uz Britanca Andyja Murrayja, bio najglasniji.

Odgovarajući na sugestiju kako se Federeru ne dopada da se igrači otvoreno žale i prigovaraju zbog spomenute problematike, jer to kalja ugled tenisa, Nadal je ponudio drukčije mišljenje u intervjuu koji je preveden sa španjolskog jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, uopće se ne slažem! Njemu odgovara da nikada ne kaže ništa, jer je, kao, sve pozitivno. Na taj način on ostavlja dojam džentlmena, a mi ostali možemo izgorjeti. No, svatko ima pravo na svoje mišljenje."

Potom je drugi tenisač svijeta pojasnio svoj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roger voli Tour, kao što ga i ja volim. Naša je organizacija puno bolja od mnogih drugih sportova, ali to ne znači da ne bi mogla biti i bolja. Ne znači da se neke loše stvari ne bi mogle promijeniti na bolje. To je sve što mi želimo reći. Velika većina igrača tako misli. Federer misli drukčije. No, ako velika većina misli jedno, a mala manjina misli drukčije, možda su oni ti koji su u krivu", zaključio je Nadal. S obzirom na skorašnji početak prvog Grand Slam turnira godine, Australian Opena, nova ATP ljestvica je izašla 24 sata ranije, no na njoj i nema većih promjena.

Oni najbolji tenisači nisu igrali ATP turnire već su se na treninzima ili ekshibicijama pripremali za nastupe u Melbourneu. Tako se nikakva promjena nije dogodila unutar deset najboljih tenisača. I dalje uvjerljivo vodi Novak Đoković ispred Rafaela Nadala, Rogera Federera i Andyja Murrayja. Na relativno sigurnom petom mjestu je David Ferrer koji je inače slavio ovog tjedna na turniru u Aucklandu. Šesti je Jo-Wilfried Tsonga, sedmi Tomaš Berdych, osmi Mardy Fish, deveti Janko Tipsarević i deset Nicolas Almagro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabilježimo da se finalist Sydneyja Julien Benneteau popeo za deset mjesta i trenutačno je 39. igrač na svijetu, dok je pobjednik tog istog turnira Jaarko Nieminen opet u krugu 50 najboljih na svijetu - na 49. mjestu.

Hrvatski tenisači nisu pretjerano mijenjali svoje pozicije. Marin Čilić je ostao dvadeseti, a Ivan Ljubičić trideseti na svijetu. Dodig je i dalje 36., dok je mali korak unatrag napravio Ivo Karlović. Sa 55. je pao na trenutačno 57. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo