NADAL BEZ PROBLEMA PROŠAO U 2. KOLO WIMBLEDONA PA PORUČIO: / "Zdravlje je najbitnije, ali osjećam da mogu puno!"

Image
Foto: AFP

Osvajač Roland Garrosa bez problema do drugog kola

3.7.2018.
22:38
AFP
VOYO logo

Rafael Nadal tvrdi kako je siguran da ga neće koštati što prije Wimbledona nije igrao niti jedan meč na travi. Svjetski broj 1 položio je prvi test na Wimbledonu i to bez većih problema, u tri seta je sa 6:3; 6:3; 6:2 savladao Izraelca Dudija Selu.

Trebo mu je odmor

Nakon što je prošlog mjeseca osvojio 11. titulu na Roland Garrosu, odlučio je da neće nastupati u Queen's Clubu, gdje se trebao zagrijavati za Wimbledon. Za vrijeme zemljanog dijela sezone odigrao je 27 mečeva pa je ocjenio da mu je od zagrijavanja bitniji odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo bez velikog rezultata

Druga je to godina za redom da Nadal neće igrati u Queen's Clubu nakon pobjede na Roland Garrosu. Prošle godine je u 4. kolu Wimbledona ispao od Gillesa Mullera, a od 2011. godine u All Englands Clubu nije došao dalje od čevrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam dugu sezonu na zemlji, puno mečeva, a svi znate koliko sam problema s ozljedama imao u karijeri.", rekao je Nadal nakon pobjede nad Selom.

Zdravlje na prvom mjestu

"Naravno, volio bih da sam nastupio u Queensu. Bio mi je taj turnir u rasporedu. Međutim, nakon finala Roland Garrosa i toliko mečeva na zemlji, nagla promjena podloge jednostavno ne bi bila dobra za moja koljena. Zato smo odlučili odmoriti i polako započeti pripreme na travi. Isto sam napravio i prošle godine, a bez obzira na to što sam ispao u 4. kolu, osjećao sam da mogu puno. A to je najbitnije.", naglasio je Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadala u drugom kolu čeka bolji iz meča Herbert - De Minaur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo