Teniski LeBron James / Na rođendan izborio prvo četvrtfinale karijere protiv Nadala pa zaplakao: 'Obećao sam to svojim roditeljima'

Image
Foto: AP Images

21. rođendan definitivno će pamtiti Frances Tiafoe

20.1.2019.
9:12
AP Images
VOYO logo

Od Andyja Roddicka 2010. godine samo su u Tennysu Sandgrenu Amerikanci imali četvrtfinalista Australian Opena. 27-godišnjak iz Tennesseeja lani je bio apsolutna senzacija prvog Grand Slama sezone, a na sličnom je putu Frances Tiafoe iako je on već etablirani tenisač što Sandgren nije bio tada.

Na 21. rođendan Amerikanac porijeklom iz Sierra Leonea ostvario je najbolji rezultat karijere na najvećim turnirima. Na put mu nije stao ni Grigor Dimitrov, a nakon velike pobjede Big Foe, kako ga zovu u teniskim krugovima, nije mogao ostati cool, kakvim se inače čini. Pogotovo kada pobjede proslavlja skidajući majicu i pokazujući svoje mišiće, pa su ga i usporedili s LeBronom Jamesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam svojim roditeljima prije deset godina da ću to učiniti, da ću im promijeniti živote i da ću promijeniti svoj život. Sada sam u četvrtfinalu Australian Opena s 21 godinom... Čovječe, ne mogu vjerovati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suprotnom je raspoloženju posve od nevjerice bio sredinom rujna u Zadru kada je mogao odvesti Amerikance u finale Davis Cupa, ali nije izdržao protiv Borne Ćorića. Taj mu se poraz sada vraća, a uoči prvog sudara s Rafaelom Nadalom samopouzdanje mu je do neba.

"Bolje mu je da bude spreman", poručio je najmlađi osvajač Orange Bowla s nepunih 16 godina koji je zasad na jednom profesionalnom naslovu iz prošle veljače u Delray Beachu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nitko ni ne sumnja da će mnogi tek doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo