Čilić kao Ivanišević: Karlović uzeo set Murrayju

Image
Foto: AFP

Dva hrvatska aduta su u ponedjeljak popodne izašla na teren Wimbledona. Oba su odigrala po četiri seta, Ivo Karlović je izgubio od Andyja Murraya, dok je Čilić izbacio Kudlu.

6.7.2015.
18:14
AFP
VOYO logo

KARLOVIĆ - MURRAY 6:7, 4:6, 7:5, 4:6

Karlović niti u šestom međusobnom dvoboju nije uspio ostvariti prvu pobjedu protiv Murraya, a drugi su se put susreti u Wimbledonu i oba je puta Murray slavio nakon četiri seta. Britanac, pobjednik Wimbledona iz 2013. godine, odigrao izvanredan meč tijekom kojega je napravio samo devet neprisiljenih pogrešaka.

Prvi set uvelike je odredio daljnji tijek dvoboja, Murray je stalno prijetio oduzimanjem servisa Karloviću, ali naš se igrač uvijek uspijevao izvući i dovesti ga do "tie-breaka". Murray je prije 13. igre propustio četiri set-lopte, jednu kod 5-4 (Karlović je zabio as), te tri vezane kod 6-5. Tada se Karlović izvukao pogodivši smeš, pa servis-winner iz drugog servisa i potom tri asa. Karlović je u 'tie-breaku' kod rezultata 7-7 promašio još jedan volej kojim je mogao doći do svoje prve set-lopte, te ponudio sedmu priliku Murrayu za rješenje prve dionice igre, a ovaj je to i iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav gubitak prvog seta odrazio se i na početak drugog u kojemu je Karlović izgubio servis odmah u prvoj igri. U nastavku te dionice igre Karlović nije bio niti blizu vraćanju izgubljenog, jer je u pet Murrayevih servis-gemova osvojio samo četiri poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu prvi je priliku za "break" imao Karlović, ali je kod vodstva 2-1 imao "zicer" forhend na mreži, no pogodio je Murraya u reket i dopustio mu da se izvuče. Kod 3-3 Karlović je izvukao 15-40, da bi kod svog vodstva od 6-5 vezao nekoliko odličnih poena na reternu, te napravio "break" za set. Na set-loptu je pogodio retern na samu osnovnu liniju, te je Murray svoj sljedeći udarac poslao u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni gem četvrtog seta dogodio se kod rezultata 3-3. Tada je Karlović pri rezultatu 30-30 zapucao volej u mrežu, da bi u sljedećem poenu još jedan volej poslao za malo u aut i time izgubio servis. Odmah u sljedećoj igri imao je dvije prilike za "re-break", a nakon što ih nije iskoristio bilo je jasno da više nema izgleda za povratak u meč.

Karlović je dvoboj okončao sa 75 "winnera", od kojih je 29 bilo aseva, ali je napravio i 32 neprisiljene pogreške od kojih su većina bile skupi promašaji na mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČILIĆ - KUDLA 6:4, 4:6,6:3,7:5

Čilić je do pobjede protiv 105. igrača svijeta koji prije ovoga Wimbledona nikada nije prošao dalje od 2. kola na nekom "grand slam" turniru stigao mnogo teže od očekivanoga, a iako je stigao među osam najboljih zasigurno ne može biti zadovoljan svojom igrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš je najbolji tenisač nesigurno krenuo u dvoboj, odmah u prvom je gemu morao spašavati 15-40 na svoj servis, a kod 3-3 još jednu "break-loptu" 21-godišnjeg Amerikanca prije no što je kod svog vodstva 4-3 stigao do svojih prvih prilika za oduzimanje servisa suparniku. Na drugu je imao i veliku priliku, ali je promašio lagani forhend. No, ono što nije uspio kod 4-3, Čilić je napravio kod vodstva 5-4 kada je ostvario "break" nakon što je Kudla imao 40-0 na svoj početni udarac.

Opet prijeti Đoković

Nažalost, način na koji je osvojio prvi set nije bio "okidač" za sigurniju igru Čilića u nastavku, u drugom je setu izgubio svoj početni udarac kod rezultata 2-2. U gemu nije mogao pogoditi prvi servis, a usto je napravio i dvije dvostruke servis pogreške, te taj zaostatak nije uspio nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je set bio poravnat do rezultata 3-3, a tada je uslijedilo najbokje razdoblje Čilićeve igre u meču protiv Kudle. Naš je predstavnik osvojio pet gemova zaredom, riješio treći set u svoju korist sa 6-3 i poveo sa 2-0 u četvrtom. Ipak, uslijedio je novi pad, Kudla je uspio vratiti "break" i poravnati na 2-2, a kod svog vodstva od 3-2 imao i tri prilike za četvrti gem u nizu. Srećom, kod tih "break-lopti" Čilića je služio prvi servis, pogodio je as i dva servis-winnera, te se izvukao iz neugodne situacije. U četvrtom setu u gotovo svakom gemu igrač na prijemu je imao priliku za "break", no jedini put se to dogodilo kod rezultata 5-5 kada je Čilić napokon slomio otpor Kudle, te potom bez izgubljenog poena na servisu priveo dvoboj kraju. Baš u stilu svog trenera Gorana Ivaniševića. Zabio je tri uzastopna asa i laganim volejom zaključio meč.

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prolaskom u četvrtfinale Čilić je ponovio rezultat iz Wimbledona od prije godinu dana kada je u toj fazi turnira izgubio od kasnijeg pobjednika, Srbina Novaka Đokovića. Ove godine Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Đokovića i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo