Borba za Wimbledon / Može li Nadal postići ono što Đoković lani nije uspio? Bivši broj 1: 'To je realistično'

Image
Foto: Profimedia.hr

Đoković je prošle godine došao izuzetno blizu Calendar slamu. To znači da je neki igrač osvojio sva četiri Grand Slama u jednoj godini, a u Open eri to nije uspjelo nijednom tenisaču

22.6.2022.
17:04
Profimedia.hr
VOYO logo

Bez sumnje je Rafael Nadal prvo ime ovogodišnjeg tenisa. Legendarni je Španjolac u 2022. na omjeru od 30 pobjeda i samo tri poraza, od čega se čak dva mogu pripisati ozljedama. Recimo, Nadal je izgledao nezaustavljivo do finala Indian Wellsa u ožujku, ali je u finalu poražen od Amerikanca Taylora Fritza.

Španjolac je nakon toga propustio više od mjesec dana na Touru nakon što je otkriveno kako ima parcijalno slomljeno rebro. Bio je to veliki udarac za Nadala, posebno uzevši u obzir da je taman dolazila sezona na zemlji, površini na kojoj je praktički nepobjediv. Samim time, mnogi su počeli sumnjati u Nadalove šanse na Roland Garrosu, usprkos činjenici da je tamo osvojio već trinaest naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je, ipak, još jednom dokazao da ga nikad ne treba otpisati. Na putu do titule na Roland Garrosu svladao je četiri Top 10 igrača, uključujući i branitelja naslova Novaka Đokovića. Upravo su njih dvojica glavni rivali na Wimbledonu, turniru kojeg Nadal nije osvojio od daleke 2010. godine. Đoković je, s druge strane, od tada osvojio čak šest Wimbledona.

Image
Veliki preokret /

Rafael Nadal planira igrati na Wimbledoneu! Kaže da ga noga više toliko ne muči

Image
Veliki preokret /

Rafael Nadal planira igrati na Wimbledoneu! Kaže da ga noga više toliko ne muči

Može li Nadal do Calendar slama?

Đoković je prošle godine došao izuzetno blizu Calendar slamu. To znači da je neki igrač osvojio sva četiri Grand Slama u jednoj godini, a u Open eri to nije uspjelo nijednom tenisaču. Đoković je došao blizu, nedostajao mu je samo US Open gdje je stigao do finala i izgubio od Danila Medvjedeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos Moya, bivši prvoplasirani reket svijeta i današnji trener Nadala, smatra da njegov igrač može učiniti ono što Đoković nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je realističan cilj, trenutno je on jedini koji to može postići. Po prvi je put u karijeri u poziciji da mu to uspije, ali mi na to gledamo kao nešto što je jako daleko. Tek smo na pola puta," priznao je Moya.

"Trenutno ne gubi san, kao tim nekoliko nas stvari drži budnima tijekom noći, ali to nije jedna od njih. Moramo ići korak po korak, ne pričamo o tome. To nam nije primarni cilj, iako ne želimo odustati od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo