Oduševljen atmosferom / Mladi Talijan jedan je od favorita Umaga, a poručuje: 'Kao da igram kod kuće. Puno je Talijana!'

Image
Foto: AP Images

Sinneru je ovo drugi nastup u Umagu. Prije tri godine ovdje je došao kao perspektivni 17-godišnjak, a tada je ispao u drugom kolu.

28.7.2022.
8:43
AP Images
VOYO logo

Deseti igrač svijeta i drugi nositelj na Croatia Openu u Umagu, Jannik Sinner, plasirao se u srijedu u četvrtfinale turnira nakon što je svladao Španjolca Jaumea Munara.

Ovaj 20-godišnji Talijan pobijedio je sa 6-4, 6-4, a za pobjedu mu je trebalo čak šest meč lopti. Ipak, Sinner nije igrao tenis od poraza u četvrtfinalu Wimbledona od Novaka Đokovića, a nije ni očekivao odmah tenis na najvišoj mogućoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahrđao je preteška riječ. Malo sam bio krut na početku. Očekivao sam težak meč. Dobro sam počeo, ali onda sam napravio nekoliko pogrešaka. No, to je normalno. Pokušao sam igrati svaki poen na najbolji način. Mogu biti zadovoljan nakon dugačke stanke." kazao je Sinner na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč kao trening

Na kraju krajeva, Sinner je zadovoljan kako je odigrao prvi meč nakon nekoliko tjedana bez tenisa.

"Bilo je teško završiti meč. Nikad nije lako završiti. Sretan sam da je završilo 6-4, da se nije odužilo. I probao sam neke stvari, napadao sam, izlazio na mrežu. Pokušavam u meču izvesti ono što radimo na treningu. Rekao bih da je ovo bio dobar dan nakon što dugo nisam igrao meč."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinneru je ovo drugi nastup u Umagu. Prije tri godine ovdje je došao kao perspektivni 17-godišnjak, a tada je ispao u drugom kolu. Danas je glavni favorit za naslov uz Carlosa Alcaraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Carlos Alcaraz /

Prvi turnir osvojio je prije godinu dana u Umagu, a sada se vratio u Hrvatsku kao Top 5 igrač

Image
Carlos Alcaraz /

Prvi turnir osvojio je prije godinu dana u Umagu, a sada se vratio u Hrvatsku kao Top 5 igrač

"Posebno je kad možeš igrati u ovakvoj atmosferi u meču drugog kola na ATP 250 turniru. Mogu samo zahvaliti svima koji su došli. Kao da igram kod kuće. Puno je Talijana, dobro se navija, dižu te kad ti je potrebna pomoć i to je lijepo", zaključio je Sinner.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo