ATP SANKT PETERBURG / Marin Čilić srušio Španjolca Roberta Bautiste Aguta i plasirao se u polufinale

Image
Foto: Profimedia

Bio je ovo njihov osmi međusobni dvoboj

29.10.2021.
18:03
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja s odličnim rezultatima na turnirima u Rusiji, 6-4, 3-6, 6-3 pobjedom protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta plasirao se u polufinale ATP turnira u Sankt Peterburgu.

Čilić je prošlog tjedna u Moskvi dogurao do finala, a za ponavljanje takvog uspjeha u Sankt Peterburgu igrat će protiv boljeg iz ogleda prvog nositelja Rusa Andreja Rubljova i Nizozemca Botica van de Zandschulpa. Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Čilića i Bautiste i šesta pobjeda našeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu prvi je do prilike za break stigao 33-godišnji Španjolac. U četvrtom gemu je imao čak pet break lopti, no Čilić je sve izvukao, a potom u idućoj igri napravio break za 3-2. No, Bautista Agut je odmah uzvratio vrativši izgubljeni servis za 3-3. Seriju breakova u prvom setu nastavio je Čilić koji je još jednom oduzeo servis za vodstvo 4-3. Hrvatski tenisač je potom obranio vodstvo za 6-4 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Čilić je ponovo napravio break kod rezultata 2-2. Ali kao i u prvom setu već u idućem gemu izgubio prednost. Ključnim se pokazao osmi gem u kojem su tenisači odigrali čak 26 poena. Marin je imao četiri lopte za gem, deset puta je bilo izjednačenje, dok je Španjolac imao šest break lopti, nažalost posljednju je iskoristio za vodstvo 5-3.

Jedini break u odlučujućem trećem setu Čilić je ostvario u šestoj igri kada je odlično reternirao te na koncu iskoristio treću priliku za oduzimanje servisa suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo