Težak trijumf / Majoli objasnila zašto je izostavila Vekić: 'Vjerovali smo u pobjedu već nakon singla'

Image
Foto: HTS

Hrvatska teniska reprezentacija u petak će protiv Srbije igrati za prvo mjesto u skupini nakon pobjede nad Gruzijom

7.2.2019.
18:46
HTS
VOYO logo

Hrvatice su "žive" dočekale posljednji dan grupne faze u Bathu i derbi sa Srbijom koji će odlučiti putnika u finale Euroafričke zone. S 2-1 nakon Turske svladale su i Gruziju, a odlučujući bod donijele su u paru Darija Jurak i Ana Konjuh. Iskustvo 34-godišnje Zagrepčanke i mladost 21-godišnje Dubrovkinje bila je opet dobitna kombinacija i previše za gruzijski par Gorgodze/Kalašnjikova koji je u prvom setu vodio s 5:3 i do kraja osvojio još jedan gem.

​"Dobar smo tandem, malo je trebalo da nađemo ritam, ali našle smo ga. Dugo nismo igrale zajedno, no dobro smo se snašle", rekla je naša najiskusnija reprezentativka Jurak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Jurak još veće zasluge za ukupnu pobjedu ima Konjuh koja je u prvom susretu dana sa 6:4, 6:3 svladala Mariam Bolkvadze.

"Bilo je teže nego što sam očekivala, ali barem se samopouzdanje diže. Nezgodna je suparnica, ljevoruka, ali uspjela sam naći rješenje. Ruka je u redu, to je također važno", sumirala je Konjuh svoj meč singla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Donna Vekić dobila poštedu, danas je u pojedinačnoj konkurenciji zaigrala Jana Fett i izgubila od Ekaterine Gorgodze (WTA 151).

"Jedino što je bilo dobro, jest borbenost. Loše sam odigrala, nisam osjećala servis i mislim da je to presudilo", kazala je mlada Vrbovčanka, dok je izbornica Iva Majoli objasnila odluku da Vekić ne igra premda je sve tu jasno i logično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo da se Donna treba odmoriti, pa zato nije igrala jer je bila dosta iscrpljena nakon turnira u Sankt-Peterburgu i meča protiv Turske. Nadali smo se da ćemo do pobjede doći već nakon pojedinačnih mečeva, no nije se tako dogodilo. Svejedno, jako smo vjerovali u par jer Darija i Ana uvijek su bile odlične u Fed kupu."

Pa i neka sutra protiv Srbije opet presude, ne bismo imali ništa protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo