LOŠ POSAO U AUSTRALIJI: / Dvije Hrvatice - dva poraza

Image
Foto: AFP, PETER PARKS

Nakon dva dana igre na prvom Grand Slam turniru godine Australian Openu hrvatski je tenis u pojedinačnoj konkurenciji ostao samo na dvoje predstavnika - Marinu Čiliću i Ani Konjuh.

19.1.2016.
8:34
AFP, PETER PARKS
VOYO logo

U ponedjeljak su ispali Ivo Karlović, Borna Ćorić i Ivan Dodig, a dan kasnije su im se pridružile Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić. Nešto bolji otpor je pružila starija Lučić-Baroni (33), ali ishod je u konačnici bio isti.

Mirjanine propuštene prilike

Hrvatska veteranka je izgubila od Belgijanke Kirsten Flipkens s 5:7, 6:2, 7:5 u meču koji je trajao dva sata i šest minuta. Imala je Lučić-Baroni u prvom setu dva breaka prednosti i povela s 5:2 da bi potom izgubila tri gema u nizu i vratila suparnicu u igru. Ipak, uspjela se sabrati i trećim breakom konačno riješiti prvi set u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je izgubila bez previše otpora, a onda je u trećem dvaput oduzimala servis 80. igračici svijeta. Kod 5:4 servirala za meč, ali Flipkens je napravila break, pa nakon toga još jedan i osigurala plasman u 2. kolo. Našu su tenisačicu na kraju skupo koštale neforsirane pogreške, napravila ih je čak 64, u odnosu na 23 suparnice. Bio je ovo, inače, drugi međusobni meč ovih tenisačica i druga pobjeda Belgijanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić (19), koja odnedavno ponovno surađuje s nekadašnjim trenerom Davidom Felgateom, izgubila je od 127. igračice svijeta, japanske kvalifikantice Naomi Osake. Nakon jednog sata i 12 minuta igre bilo je 6:3, 6:2 za 18-godišnju Japanku koja se prvi put u karijeri plasirala u 2. kolo nekog Grand Slam turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo