Problemi za Hrvatsku uoci Davis Cupa: 'Bilo bi opasno da su igrali danas'

8.9.2014.
17:58
VOYO logo

S obzirom na to da je stanje podloge jos uvijek daleko od idealnog, hrvatski su tenisaci morali trenirati s puno opreza kako bi izbjegli moguce ozljede.

"Podloga je takva kakvu smo ocekivali. Nije lako postaviti zemlju u dvorani i vidi se da je tek prvi dan da se na njoj igra. Dosta je neravna i grbava i ima jos dosta posla na njoj do petka. Nadam se da ce ljudi koji rade na njoj odraditi svoj dio posla, dobro namociti podlogu i izvaljati ju. S toliko rupa bilo bi dosta opasno da su decki danas igrali", izjavio je hrvatski izbornik Zeljko Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je kojim slucajem Hrvatska dobila domacinstvo ovog dvoboja, nasi tenisaci bi zasigurno izabrali drugu, a ne zemljanu podlogu. No, Krajan vjeruje da ce se i na zemlji dobro snaci.

"Mi bismo, da se igra kod nas, izabrali najvjerojatnije beton. No nije da je Marinu i Borni ova podloga strana. Kod nas se cijele godine igra na zemlji i decki su nauceni na nju. Marin je ove godine imao dobre rezultate, Borna je ostvario svoj najveci uspjeh, cetvrtfinale Umaga, na zemlji, tako da sumnjam da ce se zaliti. Nizozemcima ide malo vise na ruku ta podloga", kaze Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak je veliki dan za hrvatski tenis i Marina Cilica koji ce se u New Yorku boriti za svoj prvi Grand Slam naslov u karijeri. Svoje ce navijace imati i u Amsterdamu.

"Sigurno da cemo svi biti uz ekran i navijati za Marina da osvoji taj Grand Slam naslov. Ocekujem tesku borbu, nece biti lako nijednom. Obojici ce to biti prvi veliki finale, motiv je velik, pokusat ce iskoristiti tu sansu koja im se pruza. Marin ce se morati nametnuti te ne dopustiti Nishikoriju da bude agresivan, jer kad je agresivan onda je i jako opasan. S druge strane, mislim da Marin ima malo vise svjezine, ako mec bude duzi tim vece sanse ima Marin", misljenje je izbornika Krajana koji ce najboljeg hrvatskog igraca na raspolaganju imati tek od srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da nece biti najsvjeziji. Dolazi prilicno kasno, nece imati puno vremena za adaptaciju na vremensku zonu i na podlogu. Razmisljat cemo o tome nakon njegovog vecerasnjeg finala na US Openu", zakljucio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo