KAKO POBIJEDITI ĐOKOVIĆA? / Američki trener je otkrio recept

Image
Foto: AFP, WANG ZHAO

Može li itko stati na kraj Novaku Đokoviću? To je pitanje koje ovih dana, nakon trijumfa srpskog tenisača na prvom Grand Slam turniru godine Australian Openu, postavljaju brojni svjetski mediji.

4.2.2016.
9:00
AFP, WANG ZHAO
VOYO logo

Đokovićeva dominacija u svijetu tenisa postaje zastrašujuća: od drugoplasiranog Andyja Murrayja, kojeg je lakoćom otpuhnuo u finalu Melbournea, ima gotovo dvostruko više bodova. Osvojio je četiri od posljednjih pet Grand Slam turnira, pet od posljednjih sedam, u 2015. samo na jednom turniru nije igrao u finalu... Kako onda pobijediti takvog čovjeka?

U četiri gema će se prošetati, ali preostala dva...

Tim se pitanjem bavio i američki portal SB Nation koji je odgovor potražio kod teniskog trenera Craiga O'Shannessyja. A njegov je recept 'jednostavan' - da bi pobijedio Đokovića, moraš mu oduzeti servis. To je svojedobno preporučio i svome nekadašnjem učeniku Ameru Delicu koji je 2009. na Australian Openu namučio Srbina, ali ga ipak nije svladao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam Ameru: 'Novak će servirati šest puta u setu, moraš mu oduzeti servis samo jednom. To je cilj. Od tih šest puta, budimo iskreni, četiri puta nećeš imati šanse. U ta četiri gema će se prošetati, ali to je zapravo dobro za tebe jer neće ući u ritam. Ali u preostala dva gema moraš ući maksimalno, vraćati servise snažno, i možda uspiješ napraviti jedan break.' Rekao mi je da su mu ti savjeti pomogli jer nije pokušavao osvojiti svaki gem na Novakov servis", istaknuo je O'Shannessy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka kao primjer

Za njega je najbolji primjer Stan Wawrinka koji je, doduše, izgubio 19 od 23 dvoboja protiv Đokovića, ali je napredak posljednjih godina itekako vidljiv. Uostalom, Švicarac je svladao Srbina u finalu lanjskog Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak je u tom meču odabrao igru bekhend na bekhend. Ali ne postoji nitko na planetu tko ima tako sirovu snagu na bekhendu kao Wawrinka. Dakle, postoje dva načina da se svlada Novak. Morate imati bolji bekhend od njega, što je gotovo nemoguće, ili morate imati jači bekhend od njega. A Wawrinka je to imao", zaključio je O'Shannessy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo