JEZIV TRENUTAK KOJI ĆE SPORT ZAUVIJEK PAMTITI: / Poremećeni obožavatelj nasred terena ubo je Moniku Seleš, tada prvu tenisačicu svijeta

Image
Foto: AFP/ARD/NDR/HANDOUT

Seleš je karijeru završila s impresivnih devet Grand Slamova te 53 osvojena turinira, ali se nikad nije uspjela nakon ovog incidenta vratiti na prvo mjesto WTA ljestvice.

30.4.2020.
12:08
AFP/ARD/NDR/HANDOUT
VOYO logo

Tenisačica mađarskog porijekla rođena u Novom Sadu Monika Seleš dominirala je teniskim turnirima u 90-im godinama prošlog stoljeća, no, nažalost, njenu je karijeru obilježio jeziv incident.

Naime, Gunther Parche, poremećeni obožavatelj Steffi Graf, koju je Monika redovito pobjeđivala u finalima, napao je Moniku kuhinjskim nožem nasred teniskog terena u Hamburgu. Uboo ju je u leđa, a to je ostavilo velike posljedice na nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslan na psihijatriju

"Nevjerojatno je da me taj čovjek povrijedio sa namjerom, a za to nije dobio nikakvu kaznu. Jednostavno, ne želim više ić u Njemačku, tamo se ne osjećam ugodno, sve me podsjeća na taj dan", govorila je Monika nakon napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se to dogodilo na današnji dan prije točno 27 godina. Parche nije kazneno odgovarao za napad, već je poslan na psihijatriju.

Seleš je karijeru završila s impresivnih devet Grand Slamova te 53 osvojena turinira, ali se nikad nije uspjela nakon ovog incidenta vratiti na prvo mjesto WTA ljestvice. Zanimljivo, na današnji dan prije 31 godinu Monika je osvojila svoj prvi WTA turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo