Bautista ispratio Škota / Jesmo li ga gledali posljednji put? Murray se borio herojski i najavio mogući povratak u Melbourne

Image
Foto: AP Images

Andy Murray dao je sve što je mogao, ali poraz od Roberta Bautista Aguta možda mu je posljednji meč karijere

14.1.2019.
13:24
AP Images
VOYO logo

Je li Andy Murray odigrao posljednji meč karijere pitanje je na koje ćemo se morati još malo strpjeti kako bismo dobili odgovor nakon što je Škot, to je barem sigurnije, posljednji puta nastupio na Australian Openu.

Roberto Bautista Agut možda je posljednji tenisač kojemu je bivši prvi igrač svijeta čestitao na pobjedi, ali on očekivano nije bio u prvom planu niti je prvi pozdravio publiku kako inače to pobjednici čine. To je učinio Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisač koji je pet puta došao do završnog koraka u Melbourneu, ali nikad ga nije preskočio odveo je meč u pet setova kada se činilo da će biti okončan ranije jer Španjolac je dobio prva dva seta da bi Murray pokazao da i u ovom stanju može dati ono što je davao uvijek, a to je borba. Sljedeća dva tie-breaka uvela su meč u peti sat igre u kojemu peterostruki finalist više nije mogao.

"Ako je ovo bio moj posljednji meč, čudesan je način za završiti tu priču. Dao sam sve što imam", rekao je Murray koji je teško pronalazio riječi, ali mora mu se čestitati što u trenutku nabijenom s toliko emocija nije pustio suzu. Stvarno je hladan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je rekao nešto što je publika pozdravila s najvećom količinom decibela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda vas vidim opet, dat ću sve od sebe."

Dok je majka Judy sve snimala s tribina, na video-zidu krenula je poruka zahvale njegovih kolega i protivnika među kojima su bili Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, John Isner, Nick Kyrgios, Alexander Zverev (od tenisačica Karolina Pliškova, Caroline Wozniacki), a pozdravio se i Marin Čilić čiji je jedan od najžešćih kritičara onog dopinškog slučaja iz 2013. bio baš Murray zbog kojeg su zahladili svoj odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako smo uistinu posljednji puta gledali velikog Škota, bila nam je čast, Sir Andy. No nekako mislimo da još nismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, prvo kolo:

Roberto Bautista Agut (Španjolska) - Andy Murray (VB) 6:4, 6:4, 6:7 (5), 6:7 (4), 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo