Prijeti mu zakon / Javila se i premijerka Srbije: Kakvu kaznu može dobiti Đoković

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novak Đoković odlučio je razjasniti situaciju oko njegove prisutnosti na događajima u Beogradu u vrijeme njegovog pozitivnog testa na koronavirus.

12.1.2022.
8:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama i demantirao je glasine vezane oko njegovog PCR testa. Također, komentirao je i njegovo prisustvovanje teniskom događaju u Beogradu, kao i intervju za L'Equipe 18. prosinca.

Podsjećamo, Đoković je 16. prosinca uzeo PCR test, koji je ispao pozitivan, a dan poslije je dodjeljivao medalje mladim tenisačima u Beogradu. Ipak, kaže Đoković, njegov brzi antigenski test prije događaja je ispao negativan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković tvrdi da je pozitivan test dobio poslije događaja, ali je unatoč tome odlučio obaviti intervju s L'Equipeom uz primjerene epidemiološke mjere, kao što su socijalna distanca i nošenje maske.

"Želio bih se osvrnuti na dezinformacije o mojim aktivnostima i prisutnosti na događajima u prosincu uoči mojeg pozitivnog PCR COVID test rezultata," izjavio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam na košarkaškloj utakmici u Beogradu 14. prosinca. Nakon toga se prijavilo mnogo pozitivnih slučaja na COVID 19. Unatoč tome što nisam imao simptome, uzeo sam brzi antigenski test 16. prosinca koji je ispao negativan. Iz mjere opreza, također sam uzeo službeni PCR test istog dana."

"Sljedeći dan sam otišao na teniski događaj u Beogradu kako bih uručio nagrada djeci, a prije događaja sam uzeo brzi antigenski test koji je bio negativan. Bio sam bez simptoma, a obavijest o pozitivnom PCR testu dobio sam tek poslije tog događaja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeći dan, 18. prosinca, bio sam u mojem teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio svoje dugotrajno obećanje za L'Equipe intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve događaje osim L'Equipe intervjua."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska premijerka kaže da je Đoković kršio zakon, prijeti mu zakon i u Australiji

Prema riječima srpske premijerke Ane Brnabić, najbolji tenisač svijeta kršio je zakon, a to je radio svjesno. Točnije, Đoković je prekršio članak 248 Krivičnog zakona Republike Srbije koji kaže:

"Onaj tko za vrijeme epidemije kakve opasne zaraze bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mjera za njeno suzbijanje ili sprječavanje, kaznit će se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući članak, 249, kaže da "tko ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama za suzbijanje ili sprječavanje zaraznih bolesti,m pa uslijed toga dođe do prenošenja zarazne bolesti, kaznit će se zatvorom do tri godine."

Međutim, teško je vjerovati da će popularni sportaš kao što je Đoković stati iza rešetaka. S druge strane, Đokovića također mogu teretiti i u Australiji ako uspiju dokazati njegov lažni iskaz o testiranju 16. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, prvi Grand Slam turnir sečnja. Kako stvari stoje, Đoković je biti prisutan na turniru, na kojem lovi svoju jubilarnu 10. titulu na turniru i 21. Grand Slam odličje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo