Japanac neočekivano isprašio Novaka Đokovića

Japanac Kei Nishikori, 32. tenisač svijeta, pobijedio je najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 2:6, 7:6, 6:0 u polufinalu ATP 500 turnira u Baselu.

5.11.2011.
19:51
VOYO logo

Novak Đoković pretrpio je četvrti poraz ove sezone, a tek drugi u meču kojeg je odigrao do kraja. Đoković je krenuo s 43 pobjede u nizu ove sezone, a onda ga je u polufinalu Roland Garrosa zaustavio Roger Federer u četiri seta.

Nakon toga je srpski tenisač pretrpio još dva poraza u mečevima koje je predavao zbog ozljeda, prvo u finalu ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju protiv Andyja Murraya, a nakon toga i u polufinalnom susretu Davis Cupa između Srbije i Argentine u Beogradu, u meču protiv Juana Martina del Potra. U oba navrata je izgubio prvi set i gubio s 3:0 u drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto slično dogodilo se i u ogledu protiv Nishikorija, iako je prvi tenisač svijeta ovoga puta ostao do kraja na terenu. No, već krajem prvog seta, kojeg je dobio sa 6:2, potužio se na bolove u ramenu, zbog čega je uzeo i medicinski time-out.

Ipak, Đoković je imao priliku za pobjedu. U drugom setu je nadoknadio break zaostatka, te je pri vodstvu 5:4 bio na dva poena od pobjede. Nakon što je izgubio tie-break sa 7:4, u trećem setu je Đoković ostao bez ijednog gema. Đoković je lani lagano dobio Nishikorija u Roland Garrosu u tri seta u njihovom jedinom prethodnom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo