JEDNA LAGANO, DRUGA PREOKRETOM / Vondroušova i Jabeur igrat će u finalu Wimbledona

Image
Foto: AP Images

Čehinja je prvo Grand Slam finale odigrala 2019. u Roland Garrosu, gdje ju je u meču za naslov nadigrala Australka Ashleigh Barty

13.7.2023.
19:51
AP Images
VOYO logo

Ons Jabeur (WTA - 6.) i Marketa Vondroušova (WTA - 42.) borit će se za naslov pobjednice u Wimbledonu, na trećem ovogodišnjem Grand Slam turniru, gdje je Tunižanka u polufinalu svladala Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku (WTA - 2.) sa 6-7 (5), 6-4, 6-3, a Čehinja bila bolja od Ukrajinke Eline Svitoline (WTA - 76.) sa 6-3, 6-3.  

Image
NASTAVAK NIZA /

Dodig i Krajicek u drugom kolu Wimbledona, Vekić propustila šansu i ispala

Image
NASTAVAK NIZA /

Dodig i Krajicek u drugom kolu Wimbledona, Vekić propustila šansu i ispala

U subotu ćemo u All England Clubu dobiti novu Grand Slam pobjednicu u pojedinačnoj konkurenciji. Bit će to treće Grand Slam finale za 28-godišnju Tunižanku, a drugo za 24-godišnju češku tenisačicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabeur je ulaskom u finale ponovila svoj prošlogodišnji rezultat u All England Clubu, gdje ju je u meču za naslov svladala Kazahstanka Jelena Ribakina, a finalistica je bila i na prošlogodišnjem US Openu na kojem je trijumfirala Poljakinja Iga Šwiatek.

U polufinalima neporažene

Obje su finalistice zadržale stopostotan učinak u polufinalima na Grand Slam turnirima. Arina Sabaljenka je u svom šestom polufinalu na Grand Slam turnirima doživjela peti poraz, a Svitolina je i u trećem pokušaju ostala bez svog prvog finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Vondroušove, koja je protiv Svitoline od 3-3 u prvom setu nanizala sedam gemova i tako stigla do uvjerljive pobjede u dva seta, Jabeur je protiv Sabaljenke nadoknadila set i 'break' zaostatka. Naime, Bjeloruskinja je vodila sa 7-6 (5), 4-2, prije nego što je Tunižanka nanizala pet gemova i odvela meč u treći set. U njemu je došla do 'breaka' u šestom gemu (4-2) te asom na petu meč-loptu, nakon dva sata i 19 minuta borbe došla do svog drugog finala na najvećem svjetskom turniru.

Spektakl u subotu

Jabeur je protiv Sabaljenke u petom međusobnom meču došla do druge pobjede i prekinula niz od tri uzastopna poraza, a protiv Vondroušove će u subotu pokušati prekinuti niz od dva poraza koje joj je Čehinja nanijela u ovoj sezoni, pobijedivši ju u 2. kolu Australian Opena i u osmini finala u Indian Wellsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanjem naslova u Wimbledonu Jabeur bi došla do trećeg mjesta na WTA ljestvici, dok bi Vondroušova skočila sve do desete pozicije i prvi put u karijeri se našla među deset najboljih tenisačica svijeta.

Subotnji finalni dvoboj tenisačica na rasporedu je od 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo